Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Radosť na ME. Slovensko má prvý cenný kov

Slovenská výprava sa teší z prvej medaily na IPC ME v paraatletike. Má strieborný lesk a vybojoval ju v hode kuželkou skupiny F51 Marián Kuřeja výkonom 31,19 m, čo je jeho osobný rekord.

03.06.2021 17:26
Marián Kuřeja Foto:
Marián Kuřeja
debata

Viac než slovenský reprezentant hodil iba Srb Željko Dimitrijevič, ktorý zvíťazil výkonom 34, 71 m.

"S výkonom som veľmi spokojný. Cez víkend som nebol úplne zdravotne v poriadku, o to som radšej, že mi to dnes takto lietalo a ešte som si vytvoril aj osobný rekord. Najdlhší bol druhý pokus, pridal som aj ďalšie podobne kvalitné. Teší ma, že to nebol len jeden uletený pokus. Už pri rozhadzovaniach som mal dobrý pocit, podarilo sa mi ho preniesť do prvých dvoch pokusov. Škoda jedného, ktorý zaletel mimo výseč. Nevadí, nechám si ho na paralympiádu v Tokiu. Tam by som rád zabojoval o medailu. Určite mi k sebavedomiu pomôže práve striebro z majstrovstiev Európy,” skomentoval priebeh slovenský strieborný medailista.

"Striebro Mariána Kuřeju je veľmi cenné, lebo konkurencia je z roka na rok vyššia. Na medailu je už nutné hodiť 30 metrov, čo kedysi nebývalo. Majo potvrdil svoju stabilnú výkonnosť. Je dobre naštartovaný aj smerom k Tokiu. Na medailu bude na paralympiáde treba hodiť možno až 32 metrov. Ešte môžeme potrénovať. Popracujeme na technike, aby boli všetky pokusy platné, lebo každý jeden môže rozhodovať o konečnom výsledku. Striebro tu v Poľsku môže byť impulzom pre ďalších našich športovcov, ktorí budú súťažiť v ďalších disciplínach,” doplnil reprezentačný tréner Vladimír Bezdíček.

Okrem Kuřeju nastúpili na svoje súťaže aj Július Hutka (F57) a Igor Brunner (F62), obaja v hode oštepom.

V stredu sa ako prvý zo Slovákov predstavil v rovnakej disciplíne Miroslav Čerešňa (F46) a s výkonom 27,11 m, čo je tiež jeho osobný rekord, skončil na 5. mieste.

Európsky šampionát sa koná v poľskom meste Bydgoszcz

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Kuřeja #paraatletika