Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mintálová nepostúpila do finále. Má však miestenku do Tokia

Slovenský kajakár Adam Gonšenica obsadil 8. miesto vo finále majstrovstiev Európy vo vodnom slalome v Ivrei.

08.05.2021 15:15
Eliška Mintálová Foto: ,
Slovenská kajakárka Eliška Mintálová.
debata

V sobotu bol jediným zástupcom zo SR vo finálových súťažiach.

V predpoludňajšom semifinále po čistej jazde obsadil poslednú postupovú 10. pozíciu a aj keď vo finále dosiahol o viac ako päť sekúnd horší čas, no pripísal si napríklad skalp úradujúceho olympijského šampióna Brita Josepha Clarka.

Zlatú medailu napokon získal Čech Vít Přindiš, ktorý najcennejší kov získal medzi kajakármi aj na ME v roku 2019 vo francúzskom Pau.

„Bolo to náročné. Trochu som cítil nervozitu a to my zväzovalo ruky. Chcel som ísť čisto a to sa mi podarilo, no niektoré veci mi nevyšli a preto som nemal tak dobrý čas ako v semifinále,“ poznamenal podľa RTVS iba 21-ročný debutant v seniorskej reprezentácii SR Adam Gonšenica.

Martin Halčin skončil v semifinále na 15. priečke a o postup ho pripravil dotyk s deviatou bránkou.

Martikán Čítajte viac Zlatý slovenský deň! Martikán a spol. znova vyhrali, ženy majú premiérový triumf

Už istý účastník OH Jakub Grigar obsadil až 34. pozíciu, keďže na tretej bránke dostal 50-sekundovú penalizáciu.

„Ani neviem, kde som tú penalizáciu dostal. Myslím si, že som previedol celkom fajn jazdu, trať nebola najľahšia. Miesto na OH už mám, ale stále sú to ME a nechcel som to pokaziť. Som však rád, že sa nemusím byť o olympiádu,“ komentoval Grigar po semifinále.

Medzi kajakárkami zo semifinále nepostúpila ani jedna z dvoch Sloveniek, Eliške Mintálovej ušla účasť medzi elitnou desiatkou o osem stotín sekundy a klasifikovali ju na 11. priečke.

Keďže Jana Dukátová skončila až sedemnásta, Mintálová ju zdolala v internej nominácii a vyjazdila si právo štartu na OH v Tokiu.

„Je to zvláštny pocit. Skončila som jedenásta a nepostúpila do finále, no získala som miestenku do Tokia. Je to obrovská emócia,“ prezradila Mintálová.

Dukátová po semifinále prezradil,a že určite ešte dokončí aktuálnu sezónu, po nej pravdepodobne ukončí kariéru.

Tretia Slovenka zo slovenskej výpravy Michaela Haššová skončila svoju púť už v kvalifikácii. V sobotňajšom popoludňajšom finále si titul kontinentálnej šampiónky vyjazdila Rakúšanka Corinna Kuhnleová.

V Taliansku sú v nedeľu na programe súboje kanoistov a kanoistiek. Slováci Alexander Slafkovský, Michal Martikán a Matej Beňuš budú medzi sebou bojovať o jedinú miestenku na OH v Tokiu.

Dvojica kanoistiek Zuzana Paňková a Monika Škáchová chce získať pre Slovensko olympijskú miestenku a v prípade úspechu sa medzi týmto duom rozhodne o účastníčke OH.

ME vo vodnom slalome v Ivrei – finále:
K1 ženy: 1. Corinna Kuhnleová (Rak.) 91,42 s (0), 2. Eve Terceljová (Slovin.) 91,89 (0), 3. Ricada Funková (Nem.) 95,34 (4), 4. Klaudia Zwolinská (Poľ.) 95,99 (2), 5. Kimberley Woodsová (V. Brit.) 96,71 (2), 6. Camille Prigentová (Fr.) 98,36 (0), … v semifinále 11. Eliška MINTÁLOVÁ 99,58 (4), 17. Jana DUKÁTOVÁ (obe SR) 103,27 (2) – nepostúpili do finále
K1 muži: 1. Vít Přindiš (ČR) 81,90 s (0), 2. Giovanni de Gennaro (Tal.) 82,65 (0), 3. Peter Kauzer (Slovin.) 82,92 (0), 4. Vavrinec Hradílek (ČR) 86,06 (0), 5. Mario Leitner (Rak.) 86,40 (0), 6. Felix Oschmautz (Rak.) 86,42 (2), … 8. Adam GONŠENICA, semifinále: 15. Martin HALČIN 85,89 (2), 34. Jakub GRIGAR (všetci SR) 132,67 (50) – nepostúpili do finále

debata chyba
Viac na túto tému: #vodný slalom #Eliška Mintálová #ME vo vodnom slalome 2021 #Adam Gonšenica