Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Maďarsko smúti. Olympijská šampiónka z Atén 2004 podľahla koronavírusu

Bývalá športová strelkyňa Diána Igyalová, olympijská víťazka, svetová i európska šampiónka, zomrela vo veku 56 rokov.

09.04.2021 14:09
debata

M4 Sport informuje, že pred tromi dňami ju hospitalizovali s ochorením COVID-19, v nemocnici napokon podľahla komplikáciám po nákaze.

Igalyová bola jednou z najväčších postáv maďarskej športovej streľby. Ako píše stránka, v skeete vyhrala, čo sa dalo.

Stala sa olympijskou šampiónkou v Aténach 2004, triumfovala na majstrovstvách sveta 1998 v Barcelone a 2002 v Lahti, ako aj na európskom šampionáte v Bologni 1991.

Päťnásobná maďarská najlepšia strelkyňa roka mala na konte aj viacero titulov z tímových súťaží.

"Je to strašná správa. Svet streleckého športu stratil jedného z najláskavejších šampiónov. Vždy priateľská, vždy usmiata a vždy inšpirujúca.

Ďakujem ti za všetko, čo si pre náš šport urobila, tvoj odkaz určite bude pokračovať. Budeš nám chýbať Diana. Odpočívaj v pokoji," napísala na facebooku slovenská reprezentantka v skeete Danka Barteková, bronzová z OH 2012 v Londýne.

This is such a terrible news. The world of shooting sport has lost one of the kindest champions. Always friendly, always...

Uverejnil používateľ Danka Barteková Piatok 9. apríla 2021

Barteková pod piatimi kruhmi debutovala v Pekingu 2008, kde sa štvornásobná svetová šampiónka Igalyová lúčila s OH, aj keď sa neskôr ešte pokúsila o zisk miestenky do Londýna 2012.

Budapeštianska rodáčka Igalyová si vybojovala aj bronz z OH v Sydney, v Pekingu 2008 skončila trinásta.

V roku 2012 zaujala miesto v novom vedení Maďarskej streleckej federácie, stala sa jej viceprezidentkou a venovala sa aj trénerskej činnosti.

„Musím s hlbokým zármutkom potvrdiť, že naša veľká olympijská víťazka, viacnásobná majsterka sveta a Európy vo štvrtok večer zomrela. Tento zápas prehrala. Športoví strelci plačú,“ uviedol pre web 24.hu generálny sekretár federácie László Sinka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Diána Igyalová