Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Bystrici zrekonštruujú štadión ešte tento rok. Za 14 miliónov

Futbalový a atletický športový areál Vojenského športového centra (VŠC) Dukla v Banskej Bystrici prechádza už druhý rok komplexnou rekonštrukciou.

08.04.2021 13:44
SR Dukla Banská Bystrica VŠC tréningový štadión... Foto: ,
Na snímke Štadión SNP na Štiavničkách sa postupne mení na Národný atletický štadión počas kontrolného dňa 8. apríla 2021 v Banskej Bystrici.
debata (2)

Ako vo štvrtok v rámci kontrolného dňa na tlačovej konferencii v meste pod Urpínom uviedol minister obrany Jaroslav Naď, v súčasnosti sú celkové plánované prostriedky na úpravu štadiónov vo výške 14 165 040 eur.

Okrem prestavby hlavného štadióna je pred kompletným dokončením aj tréningový štadión, ktorý už bol skolaudovaný. Veľký štadión by mal byť podľa ministra dokončený do konca septembra s tým, že možno sa to aj urýchli v závislosti od počasia.

Rozpočet projektu prestavby štadiónov bol oproti pôvodnému navýšený o 1,2 milióna eur, tak, aby hlavný štadión spĺňal nielen prísne atletické kritériá, ale aj futbalové. Pôvodne sa tam počítalo so sedením pre 4-tisíc divákov, ale po úprave projektu by sa malo dosiahnuť až takmer 8-tisíc sedadiel.

Na tréningovom ihrisku už športujú profesionálni športovci. Ako uviedol riaditeľ VŠC Dukla Roman Benčík, do tréningového ihriska investovali 2,4 milióna eur. Budú tam ešte robiť dokončovacie práce a urobí sa aj kompletné oplotenie. "Celý areál bude zrevitalizovaný, dôjde aj k výrubu stromov, ktoré nahradíme novými drevinami,“ povedal minister Naď.

Komplexnou opravou za 1,6 milióna eur prejde v tomto roku ubytovňa.

Najkrajšie futbalové štadióny na Slovensku Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Tehelné pole.

"Tento rok a budúci rok realizujeme úpravu bývalého kuchynského a jedálenského bloku, ktorý sa zmení na športoviská. Tam plánujeme investovať 1,2 milióna eur. Rekonštrukciou pravdepodobne už tento rok prejde aj hlavná administratívna budova v areáli.

Zároveň do športovej haly tento rok investujeme 125-tisíc eur do vzduchotechniky a plánujeme ďalšie prostriedky, aby sme športovú halu ďalej zlepšili,“ popísal ďalšie plány šéf rezortu obrany s tým, že ministerstvo má záujem na tom, aby 185 športovcov a 41 odborníkov v rámci Dukly malo kvalitné podmienky.

"Od nástupu novej vlády sme investovali veľmi veľa peňazí do infraštruktúry v Dukle. Kým v roku 2019 sem išlo 6,5 milióna eur, tento rok to už bude 15,9 milióna eur. Ten nárast bude aj v ďalších rokoch, lebo šport na Dukle je dôležitý a bude mať aj našu podporu,“ konštatoval minister s tým, že Duklu čakajú už v tomto roku ďalšie investície.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dukla Banská Bystrica