Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Texase otvoria tribúny bez obmedzenia. Veľká chyba, varuje Biden

Americký prezident Joe Biden považuje za veľkú chybu rozhodnutie bejzbalového klubu Texas Rangers na svoje zápasy v MLB otvoriť tribúny bez obmedzenia.

01.04.2021 13:00 , aktualizované: 13:41
Milwaukee Brewers, Texas Rangers Foto: ,
Fanúšikovia Milwaukee na tribúnach v texaskom Arlingtone počas prípravného zápasu medzi Brewers a domácimi Rangers.
debata

Nový súťažný ročník v americkej bejzbalovej profilige sa začne vo štvrtok 1. apríla, ten predchádzajúci výrazne skrátila pandémia koronavírusu.

Liga amerického futbalu NFL chce odštartovať novú sezónu začiatkom septembra s plnými štadiónmi.

Väčšina klubov MLB v súvislosti s pokračujúcou pandémiou síce umožní vstup divákov do hľadísk, v drvivej väčšine prípadov však s obmedzeniami.

V Bostone a Washingtone využijú len 12 percent kapacity svojich štadiónov, ďalších dvanásť tímov 20 percent, Colorado približne 43 percent a Houston 50 percent.

V Texase však otvárajú celý štadión s kapacitou 40 300 miest na sedenie. Všade je samozrejmosťou dodržiavanie určitých bezpečnostných predpisov, ktoré v minulosti neboli nutné.

„Takto sa rozhodli. Myslím si však, že je to veľká chyba. Mali by viac počúvať odborníkov, Podľa mňa konajú nezodpovedne,“ uviedol od januára nový prezident USA Joe Biden.

Vedenie MLB pred štartom sezóny vedie kampaň, v ktorej povzbudzuje každého k očkovaniu proti ochoreniu COVID-19. Zástupcovia ligy tiež hráčov informovali, že určité opatrenia zo súťaže vymiznú, keď bude aspoň 85 percent hráčov a členov realizačných tímov zaočkovaných.

Toto sú najbohatšie športy na svete Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
10. MOTORIZMUS: Súčasná globálna trhová hodnota...

Priamo však ich vakcináciu nevyžaduje. Podporu tejto kampani vyjadril aj Biden. Na otázku, ako by motivoval osoby, ktoré stále váhajú nad tým, či sa majú dať zaočkovať, odpovedal:

"Povedal by som: 'Som prezidentom Spojených štátov a dal som sa zaočkovať. Moja práca nie je nedôležitá. Nechal by som sa očkovať, ak by som si myslel, že mi to môže ublížiť?

Vedci odviedli vynikajúci výskum. Blížime sa k stavu, keď bude mať väčšina ľudí vakcínu, takže môžeme zastaviť šírenie koronavírusu'."

Americký prezident apeloval v televízii ESPN aj na odporcov nosenia rúšok a respirátorov: „Niektorí si o sebe myslia, že sú drsní, ale v skutočnosti len ubližujú sebe a ľuďom navôkol.“

debata chyba
Viac na túto tému: #MLB #koronavírus #Texas Rangers