Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šokujúci záber! Na Kapitol útočil aj olympijský šampión

Medzi účastníkmi násilného protestu vo washingtonskom Kapitole, kde 6. januára potvrdzoval Kongres víťazstvo Joea Bidena v jesenných prezidentských voľbách, bol aj olympijský víťaz v plávaní Klet Keller. Na fotografii vyhotovenej počas výtržností ho identifikovalo najmenej dvanásť ľudí.

14.01.2021 06:48
AUSTRÁLIA PLÁVANIE MS ŠTAFETA USA Foto: ,
Kvarteto amerických plavcov (zľava) Peter Vanderkaay, Klete Keller, Ryan Lochte a Michael Phelps získalo na 12. MS v Melbourne zlaté medaily v štafetových pretekoch na 4x200 m.
debata (34)

Priaznivci súčasného prezidenta Donalda Trumpa pred týždňom vtrhli do Kapitolu. Dav niekoľkých stoviek ľudí sa dostal cez bezpečnostné zábrany a po potýčkach s ochrankou a políciou niektorí prenikli až do zasadacích sál.

Kongresmani sa museli evakuovať a na rokovanie sa mohli vrátiť až po niekoľkých hodinách, keď sa poriadkovým silám za pomoci slzného plynu aj strelných zbraní podarilo sídlo zákonodarného zboru vypratať. Nepokoje si vyžiadali päť mŕtvych.

Jedným z protestujúcich bol podľa všetkého aj člen zlatých amerických štafiet na 4 × 200 metrov voľný spôsob z Atén 2004 a Pekingu 2008 Keller. Tridsaťosemročného bývalého plavca poznali, keď sa objavili fotografie vysokého muža v bunde amerického olympijského tímu.

Keller svoje účty na sociálnych sieťach zmazal, ale ešte predtým hlasno podporoval prezidenta Trumpa. Ten je obviňovaný z podnecovania násilia v Kapitole, pretože dlho odmietal uznať volebnú porážku.

34 debata chyba
Viac na túto tému: #Donald Trump #Klete Keller