Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

UFC nám nakopávalo zadky, tvrdí Tyson. Mayweathera čaká youtuber

Špekulácie sa stali realitou. Už vo februári sa odohrá návrat nezdolaného boxera Floyda Mayweathera do ringu. Meno súpera niekdajšieho majstra sveta rozdelilo fanúšikov. Bude ním internetová hviezda Logan Paul.

10.12.2020 13:51
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Logan Paul (@loganpaul)

Mayweather má 43 rokov a na konte 50 víťazných duelov, dvadsaťpäťročný Paul, ktorého mladší brat Jake nedávno boxoval počas galavečera pred návratom Mika Tysona a knokautoval exhviezdu NBA Nata Robinsona, nastúpil len v profesionálnom debute proti kolegovi z Youtube KSI. V šesťkolovom dueli prehral Paul na body.

Tentoraz je jednoznačným outsiderom. A aj preto si uskutočnenie exhibície vyslúžilo označenia ako fraška či nezmyselný cirkus.

Jedna strana tvrdí, že Mayweather poškodil reputáciu boxu, keď vytiahol na duel „klauna ako Logan a dostal do sféry wrestlingovej organizácie WWE“.

Druhá, ku ktorej patrí aj legendárny Tyson, tento krok kvituje. Ako uviedol Železný Mike, internetové hviezdy pomáhajú „propagácii a oživovaniu zomierajúceho športu“.

Pre zaujímavosť, Logana Paula sleduje na Instagrame takmer 19 miliónov ľudí, jeho brata vyše 14 miliónov.

„UFC nám nakopávalo zadky a teraz máme týchto Youtube boxerov s 25-miliónmi pozretí. Box sa vďaka nim vracia, dlhuje im veľa a mali by sme im preukázať rešpekt,“ nechal sa počuť Tyson.

Šéfa najslávnejšej MMA organizácie UFC Danu Whita zápas, do ktorého zostáva len dva a pol mesiaca, príliš nenadchol:

„Nie je to ten chlapec, ktorého zbil chlapec z Anglicka hrajúci videohry? A teraz bude bojovať s Mayweatherom.“

Mayweather sa naposledy predstavil v exihibičnom zápase na Silvestra 2018, keď zničil japonského kickboxera Tenčina Nasukawu.

Trikrát ho poslal na podlahu a roh domáceho bojovníka hodil uterák do ringu už po 2 minútach a 19 sekundách úvodného kola z troch vypísaných. Hovorilo sa o tom, že Mayweather zinkasoval deväť miliónov dolárov.

V profiringu stál predtým Američan v auguste 2017 v pästiarskom zápase proti hviezde MMA Conorovi McGregorovi.

Súboj Mayweather vs. McGregor v obrazoch Fotogaléria - 24 fotiek Všetky fotky
Floyd Mayweather po zápase proti Conorovi...

Íra zastavil v 10. kole a pri zaokrúhlení triumfov na 50 (z toho 27 knokautov) si mal prísť na sumu 100 miliónov dolárov. Mayweather nezostal nič verný svojej prezývke Money, počas kariéry si prišiel na miliardu USD.

Poriadny balík sľubuje aj februárový súboj. „Superexhibíciu“ si prvý milión fanúšikov môže pozrieť za 24,99 dolára, neskôr by si za prenos mali zaplatiť 69,99 USD.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Floyd Mayweather #YouTuber #Logan Paul