Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chabib je najvplyvnejší. Masturbujúci kapitán klesol

Chabib Nurmagomedov je druhý rok za sebou najúspešnejším a najvplyvnejším športovcom Ruska.

08.12.2020 08:53
debata
Chabib Nurmagomedov. Foto: SITA/AP, John Locher
Chabib Nurmagomedov. Chabib Nurmagomedov.

Nezdolaný MMA zápasník zarobil tento rok 13 miliónov dolárov a je druhý najlepšie zarábajúci športovec na zozname, v ktorom dominujú hokejisti a futbalisti.

Rešpektovaný ruský portál Sport24 porovnal domáce športové hviezdy čo sa týka príjmov, zásahu na sociálnych sieťach, reklamných zmlúv a charitatívnych projektov.

Nurmagomedov v októbri zdolal v ostro sledovanom súboji na turnaji UFC 254 Američana Justina Gaethjeho. Dosiahol trinásty triumf za sebou a vylepšil si bezchybnú bilanciu na 29–0.

Rodáka z Dagestanu sleduje na sociálnych sieťach cez 30 miliónov fanúšikov. Reklamné zmluvy má aj s výrobcom energetických nápojov, vitamínových doplnkov či automobilkou Toyota.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

V top päťke sú štyria hokejisti

Druhý v rebríčku je Alexander Ovečkin. Elitný hokejista zarobil vlani 15,5 milióna dolárov, ale na Nurmagomedova stráca čo sa týka zásahu na sociálnych sieťach.

Za hviezdou Washingtonu Capitals nasledujú jeho hokejoví kolegovia Artemi Panarin, Nikita Kučerov a Jevgenij Malkin. Šiesty je tenista Daniil Medvedev.

Na siedmom mieste figuruje Arťom Dziuba. Reputáciu kapitána ruskej futbalovej reprezentácie poznačil škandál, keď na verejnosť uniklo video, na ktorom sa oddáva sebaukájaniu. Vlani bol v rebríčku v prvej päťke.

V top desiatke je jediná žena – krasokorčuliarka Alina Zagitovová. Tento rok zarobila dva milióny dolárov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rusko #šport #Arťom Dziuba #Chabib Nurmagomedov