Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Youtuber vypol exhviezdu NBA, Tyson mu ďakoval. Na rade je vraj Conor

Päťdesiatštyriročný legendárny boxer Mike Tyson a jeho o tri roky mladší rival Roy Jones ponúkli cez víkend atraktívnu šou, ktorá predčila aj niektoré súboje elitných borcov na vrchole kariéry.

01.12.2020 06:59
debata

Pred hlavným zápasom večera sa uskutočnil podľa mnohých reakcií bizarný súboj celebrít medzi bývalým basketbalistom NBA Nateom Robinsonom a YouTuberom Jakeom Paulom.

Dvadsaťtriročný Paul svojho o 13 rokov staršieho súpera knokautoval v 2. kole napriek tomu, že o jeho boxerských kvalitách by sa dalo polemizovať. Zmätenému duelu sa smial aj raper Snoop Dogg, ktorý bol spolukomentátorom galavečera.

Robinson vyhlásil, že bojoval pre svoje deti, „bratov v NBA a športovcov celého sveta“. Mnohí hráči na ňom po prehre nenechali ani nitku suchú.

Legitimita Robinsonovej licencie bola viackrát spochybnená, bývalá bojovníčka MMA Amanda Serranová netajila obavy o jeho zdravotný stav.

„Musia prestať s touto hlúpou boxerskou akciou celebrít. Box je vážna hra, nič, čo by malo robiť lajky na Youtube. Viacerí amatéri bojujú v štyroch kolách, títo debutanti v šiestich. Niekto sa jedného dňa vážne zraní,“ dodala.

Paul a Robinson mali za svoj duel garantovaných 500– až 750-tisíc dolárov, ako aj podiel z platieb za sledovanie galavečera. Americkí diváci zaň zaplatili okolo 50 dolárov.

Tyson ocenil, že Paul sa pridal k rozbehnutému vlaku s ním a s Royom Jonesom.

„Moje ego hovorí veľa vecí, ale realita je taká, že boxu veľmi pomáhajú. Box týmto chlapcom z Youtubu za veľa vďačí, dlhuje im istý druh úcty. Mali by im dať opasky, pretože ho oživujú. Do značnej miery je totiž umierajúcim športom,“ reagoval Tyson.

Paul si po knokaute niekdajšej basketbalovej hviezdy trúfa na MMA ikonu Conora McGregora.

"Myslím si, že s Conorom sa určite stretneme. Ľudia sa na tom smejú, ale ktorý iný bojovník ho môže vyzvať pod takouto veľkou platformou?

Chcem priviesť všetkých MMA bojovníkov do boxerského ringu. Myslím to vážne. Zoznam súperov, ktorým chcem, je dlhý: Conor McGregor, Dillon Danis… najprv knokautujem týchto," vyhlásil Paul.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Tyson #Roy Jones