Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Železný Mike nie je staré železo! Pri návrate opäť dominoval

Žiadna exhibícia, ale poriadny boj. Slávny Mike Tyson sa v sobotu v noci vrátil do ringu a všetkým ukázal, že na to má. Jeho duel s ďalším veteránom - Royom Jonesom jr. - sa oficiálne síce skončil remízou, no aktívnejší bol jednoznačne Tyson, ktorý rozdal niekoľko tvrdých úderov. Podľa neoficiálnych bodových lístkov však predsa len vyhral.

29.11.2020 07:08
Roy Jones Jr., Mike Tyson Foto:
Roy Jones Jr. vs. Mike Tyson.
debata (5)

Zápas, na ktorý mnoho fanúšikov netrpezlivo čakalo, neponúkol len nejaké obyčajné pošťuchovanie. Tyson aj Jones jr. šli do súboja naplno. Ani jednému sa zo začiatku nepáčil systém ôsmich kôl po dvoch minútach namiesto troch, ale Jones mohol byť nakoniec rád. Na Tysonovi totiž bolo vidieť, že síl má aj v posledných sekundách na rozdávanie.

„Remíza je dobrá. Chcel som vyhrať, ale som spokojný,“ skonštatoval Tyson.

Tyson sa vrátil do ringu vo svojich 54 rokoch a po pätnásťročnej prestávke. Svoj prvý zápas medzi profesionálmi mal ako ešte len osemnásťročný v roku 1985. Počas kariéry postupne získal pásy WBC (1986), WBA aj IFF (obaja 1987). Dodnes je najmladším šampiónom ťažkej váhy a jediným z tejto váhovej kategórie, ktorý držal všetky tri pásy naraz.

Tituly mal vo svojej moci dlhých deväť rokov.

Celkovo medzi profesionálmi odboxoval 58 zápasov, z ktorých rovných päťdesiat vyhral a iba šesťkrát odišiel ako porazený. Jeho posledným oficiálnym súperom bol v júni 2005 Kevin McBride.

Počas kariéry vyvolal viacero kontroverzií, v roku 1997 odhryzol Evanderovi Holyfieldovi kus ucha počas zápasu, dokonca má trestný záznam za znásilnenie.

Po búrlivých rokoch sa však upokojil a už pred zápasom s Jonesom sľúbil, že väčšinu z desiatich miliónov dolárov, ktoré zinkasoval, venuje charite: „Toto bolo väčšie ako titulový zápas. Chceli sme pomôcť ľuďom a to je najdôležitejšie.“

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Tyson