Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf UFC vybuchol do smiechu. Neprávom, pri návrate Tysona knokauty povolili

Bez knokautov. Jedno z obmedzení dlhoočakávaného víkendového zápasu medzi 54-ročným Mikeom Tysonom a o tri roky mladším Royom Jonesom Jr. v Los Angeles sa nakoniec nepotvrdilo. Ukončenia budú dovolené.

26.11.2020 07:46 , aktualizované: 16:54
Roy Jones Jr., Mike Tyson Foto:
Roy Jones Jr. vs. Mike Tyson.
debata

Organizátori ešte v lete zdôraznili, že bezpečnosť oboch boxerských legiend je prvoradá a preto zaviedli sériu obmedzení, ktoré, ako sa zdá, mali zabrániť vypuknutiu skutočného boja. Hovorilo sa skôr o exhibičnom sparingu.

„Nemôžeme zavádzať verejnosť, že ide o skutočný boj. Môžu sa do toho trochu oprieť, ale nechcem, aby sa zranili. Dohodu poznajú,“ uviedol pred niekoľkými dňami Andy Foster, riaditeľ Kalifornskej atletickej komisie.

Zamedzenie knokautov, ktorých Železný Mike zaznamenal počas profesionálnej kariéry 44, je tak v rozpore so sériou jeho tvrdých tréningových videí, ktoré americká ikona zverejňuje už niekoľko mesiacov na sociálnych sieťach.

Napokon promotéri knokauty povolili, čo by malo zvýšiť aj atraktivitu a divácky záujem.

Zápas tiež pôvodne nemal mať oficiálneho víťaza, médiá informovali o tom, že toho neoficiálneho vyhlásia bývalí profesionáli v mene organizácie WBC. Rozhodcovia by ale napokon mali duel bodovať a úspešnejší z boxerov získa aj opasok.

Tysona a Jonesa čaká osem dvojminútových kôl, bojovať budú v 12-uncových (340 gramov) rukaviciach a bez ochranných heliem.

Šéf najprestížnejšej MMA organizácie UFC Dana White, Tysonov blízky priateľ, sa o pôvodnej špecifickosti duelu dozvedel len pred niekoľkými dňami – na podujatí UFC 255 v Las Vegas. Ani on neskrýval pochybnosti, či sú pri povesti Tysona takéto nariadenia realistické.

„Nebudú tam knokauty? Nemôžu sa navzájom ukončiť? Ako to ustriehnete?“ pýtal sa pobavene White na tlačovej konferencii minulovíkendového galavečera. „Rád by som sa stavil, že sa to nestane. Môžem si na to staviť? Neviem, čo na to povedať,“ dodal. Po štvrtkovej informácii sa určite potešil aj on.

Netreba pripomínať, že Tyson sa v minulosti dodržiavaním pravidiel veľmi nezaoberal, v pamätnom zápase v roku 1997 napríklad odhryzol súperovi Evanderovi Holyfieldovi kúsok z ucha a diskvalifikova­li ho.

„Keď budem počuť úvodný gong, budem na ňom. To je môj plán, hneď budem na jeho ksichte,“ uviedol Tyson pre ESPN. „Sobota sa blíži. Roy Jones Jr., radšej buď pripravený,“ doplnil na Twitteri.

Tyson je najmladším svetovým šampiónom v superťažkej hmotnostnej kategórii. Kariéru ukončil v roku 2005, keď padol s Kevinom McBridom. Profesionálnu scénu opustil s bilanciou 50 víťazstiev a šesť prehier.

Jones (bilancia 66–9) je držiteľom titulov v strednej, superstrednej, poloťažkej i superťažkej váhe, naposledy stál v ringu v roku 2018.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Tyson #Roy Jones Jr.