Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Víťaz Masters má rekord. Najhoršia jamka v kariére Woodsa je smutným hitom

Americký golfista Dustin Johnson ovládol prestížny turnaj Masters a premiérovo sa obliekol do zeleného saka. Líder svetového rebríčka triumfoval na podujatí v Auguste, ktorý pre pandémiu koronavírusu preložili na jeseň, s rekordným skóre 20 pod par (200/-20).

16.11.2020 07:07
Tiger Woods, Dustin Johnson Foto: ,
Tiger Woods oblieka zelené sako víťazovi Masters Dustinovi Johnsonovi.
debata

Na spoločnom druhom mieste skončili Austrálčan Cameron Smith a Sungjae Im z Kórejskej republiky, ktorí zaostali za víťazom o päť úderov (273/-15). Štvrtú priečku obsadil ďalší domáci hráč Justin Thomas (276/-12).

Johnson získal svoj druhý titul kategórie major. Tridsaťšesťročný Američan, ktorý vyrastal neďaleko golfového klubu Augusta National, sa stal prvým lídrom svetového rebríčka od roku 2002, ktorý vyhral turnaj Masters.

Jeho druhý triumf na major podujatí pochádza z roku 2016, keď vyhral US Open. Johnson zavŕšil životnú sezónu, tento rok už vyhral na okruhu PGA štyri turnaje. Začiatkom septembra navyše premiérovo ovládol celkové poradie FedEx Cupu.

Smithovi nestačil na triumf ani rekordný zápis, keď ako prvý hráč v histórii turnaja zahral všetky štyri kolá pod 70 rán. Obhajca titulu Tiger Woods skončil s odstupom 19 úderov na 38. mieste.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

Štyridsaťštyriročná legenda a päťnásobný šampión Masters poslal loptičku trikrát do vody a zapísal si desať rán. Vlani sa práve na tomto mieste postaral o veľký comeback, ktorý viedol k jeho víťazstvu.

„Spoľahol som sa na zlý vietor, dvom golfistom predo mnou fúkal sprava, keď som prišiel na rad, už to bolo zľava. Odtiaľto sa začali problémy,“ uviedol Woods pre CBS a zároveň gratuloval víťazovi. Označil ho za výborného športovca, ktorý si dokáže udržať pokoj v dôležitých momentoch.

Woods sa do konca kola vzchopil, na šiestich jamkách mal päťkrát birdie, na lepšie umiestnenie však už nemohol pomýšľať.

Masters – konečné výsledky po 4. kole:

1. Dustin Johnson (USA) 200/-20, 2. Cameron Smith (Austr.) a Sungjae Im (Kór.rep.) 273/-15, 4. Justin Thomas (USA) 276/-12, 5. Dylan Frittelli (JAR) a Rory McIlroy (S.Írsko) 277/-11

debata chyba
Viac na túto tému: #Tiger Woods #Dustin Johnson