Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Video, ktoré obletelo svet. Kajakárky skončili v tlame veľryby

"Upozornenie. Pre niektorých divákov môžu byť nasledujúce zábery znepokojivé." Týmito slovami sa začína video z Kalifornie, ktoré tento týždeň zverejnil britský denník The Guardian na svojej webovej stránke.

07.11.2020 12:52
Kajak, ilustračná Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (5)

Liz Cottrielová a Julie McSorleyová si počas pokojného slnečného rána neďaleko pláže Avila vychutnávali zážitok z pádlovania pri veľrybách, keď sa jedna z nich vynorila z vody a dala najavo, čo si o návštevníčkach mys­lí.

Ich kajak podržala chvíľu v tlame a následne vypľula. Incident sa obišiel bez zranení. Jedinou „ujmou“ boli stratené kľúče od auta McSorleyovej…

Dvojica tvrdí, že si od majestátnych živočíchov, ktoré sa živia planktónom, udržiavala približne 10-metrový odstup. Kým sa neobjavil húf rýb.

„Videla som, ako sa veľryba vynára za rybami a pomyslela som si: ‚Ach nie, je príliš blízko!‘ Keď som sa zdvihla, bola som vo vode,“ uviedla McSorleyová pre stanicu Fox.

„Povedala som si, že budem tlačiť. Jednoducho odtlačím veľrybu z cesty. Bola to najpodivnejšia myšlienka. Myslela som si, že je koniec. Že zomriem,“ vrátila sa k momentu aj Cottrielová, ktorá sa môže pochváliť netradičným zážitkom so šťastným koncom.

Ženám po vynorení pomohli ďalší kajakári. Jeden z nich nakrútil celú udalosť a video sa stalo virálnym. Pozrite si ho:

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #veľryba #kajak