Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korona ho stiahla z hry, no nie z osláv. Bejzbalista tvrdo schytal

Vedenie Major League Baseball (MLB) vyšetruje Justina Turnera z tímu nového šampióna súťaže Los Angeles Dodgers za porušenie zdravotného protokolu.

29.10.2020 12:14
Justin Turner Foto: ,
Justin Turner (vpravo) s trénerom Los Angeles Dodgers Davom Robertom počas osláv triumfu vo Svetovej sérii.
debata

Tridsaťpäťročný bejzbalista porušil predpisy, keď sa napriek pozitívnemu testu na koronavírus zúčastnil na oslavách titulu na štadióne Globe Life Field v texaskom Arlingtone.

Prípadom sa zaoberá kancelária šéfa ligy Roba Manfreda.

Turner sa v šiestom dueli Svetovej série proti Tampe Bay Rays dozvedel o pozitívnom výsledku testu a v ôsmom inningu ho museli vystriedať. Neskôr však nechýbal na oslavách priamo na ihrisku.

„Pre bezpečnosť všetkých aktérov mal zostať v izolácii. Ignorovanie zdravotného protokolu a vstup na ihrisko znamenali ohrozenie každého, s kým prišiel do styku,“ uvádza sa v stanovisku MLB.

Fanúšikovia na sociálnych sieťach poriadne skritizovali zábery, na ktorých 35-ročný hráč objímal členov tímu, ležérne si zložil rúško a pobozkal partnerku pri vychutnávaní si triumfu.

Turner na Twitteri napísal, ako mu je ľúto, že nemôže pokračovať v oslavách so spoluhráčmi.

„Ten chlap je za hranicou sebeckosti. Zaslúži si nulový rešpekt,“ reagoval jeden z priaznivcov. „Šialenec! Nemôžem sa dočkať výsledkov ostatných testov hráčov Dodgers pre jeho sebectvo,“ soptil ďalší.

Spojené štáty tento týždeň zaznamenali nárast prípadov ochorenia COVID-19. Po prvý raz prekonali 500 000 pozitívnych prípadov za sedem dní oproti 370 000 pozitívnym prípadom z predošlého týždňa.

debata chyba
Viac na túto tému: #Los Angeles Dodgers #Svetová séria MLB #koronavírus #Justin Turner