Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Súťaže v najväčších športoch pokračujú. Víkend bude bez hádzanej

Od soboty 24. októbra bude najbližší týždeň na Slovensku platiť čiastočný zákaz vychádzania, ale športové súťaže v piatich najväčších kolektívnych športoch by mali pokračovať v nezmenenom režime.

23.10.2020 14:18 , aktualizované: 15:31
Zvolen Foto: ,
Zimný štadión vo Zvolene bez divákov počas duelu s Banskou Bystricou.
debata

Znamená to, že všetci aktuálne pretestovaní športovci s negatívnym výsledkom na COVID-19 budú môcť naďalej vykonávať svoju činnosť vo futbale, hokeji, basketbale, hádzanej a volejbale.

Po štvrtkovom rokovaní ústredného krízového štábu o tom informovali viacerí členovia vlády Slovenskej republiky.

"Režim sa nemení, športovci sú pravidelne testovaní. Oni sú v režime, do akého sa my chceme dostať do troch týždňov,“ prezradil minister práce Milan Krajniak, cituje ho aj portál šport.sk.

"Sú to profesionáli, ktorí normálne chodia do práce a ešte ich tam aj testujú. Prosím, aby sa hráči s nikým nestretávali, keďže veľmi dobre vieme, že mnohé tímy sú zasiahnuté,“ doplnil minister zdravotníctva Marek Krajčí.

Až do štvrtka bola Dukla Trenčín jediný tím v najvyššej hokejovej súťaži Tipos extralige, v ktorom neboli zaznamenané prípady koronavírusu. Už to neplatí.

Trenčania vo štvrtok večer informovali na svojom klubovom webe o deviatich pozitívnych vzorkách.

„Dvaja členovia realizačného tímu a siedmi hráči sú pozitívni. Tréningový proces preto pozastavujeme a ideme do karantény. Rovnako je až do odvolania pozastavený tréningový proces aj mládežníckych kategórií,“ informovalo vedenie aktuálne šiesteho tímu tabuľky.

Víkend bez hádzanej

Mužská Slovnaft handball extraliga a MOL liga hádzanárok sa nebudú hrať ani počas najbližšieho víkendu.

Kompetentní na základe aktuálnej situácie, aj v súvislosti s prípravou celoplošného testovania na koronavírus, odložili i zvyšné duely 8. kola mužskej najvyššej súťaže. Informoval o tom oficiálny web Slovenského zväzu hádzanej (SZH).

„SZH na základe aktuálnej situácie, ktorá vznikla v súvislosti so zabezpečením testovania v tomto období príprav celonárodného testovania, keď sú aj lekári spolupracujúci s klubmi v karanténe, odkladá zápasy SHE P. Bystrica – Šaľa a Košice Crows – Topoľčany,“ uviedol v piatok riaditeľ súťaží SZH Peter Brunovský.

Po tomto kole nasleduje reprezentačná prestávka a súťaž by mala riadne pokračovať až v polovici novembra (14. a 15. 11.).

Už predtým na základe karanténnych opatrení odložili aj ďalšie duely 8. kola SHE mužov HK Košice – MHC Štart Nové Zámky, ŠKP Bratislava – HC Sporta Hlohovec a Tatran Prešov – Slovan Modra. Neodohrá sa ani jediný na víkend plánovaný súboj ženskej MOL ligy medzi ŠŠK Prešov a HC DAC Dunajská Streda.

Mužská i ženská najvyššia súťaž v hádzanej sa nehrali ani počas minulého víkendu, pretože SZH potreboval doriešiť a spresniť si niektoré otázky v súvislosti s novými opatreniami Úradu verejného zdravotníctva SR. Zväz odložil aj tohtotýždňové zápasy štvrťfinále Slovenského pohára žien, keďže výnimka pre organizovanie duelov platí iba pre najvyššiu súťaž.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fortuna liga #koronavírus #Tipos extraliga