Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Mastenica ako v 70. rokoch. Bielorus odolával až do brutálneho ľavého háku

Nielen v zmiešanom bojovom umení boli diváci cez víkend svedkami parádnych knokautov. V Las Vegas sa uskutočnil boxerský galavečer Top Rank Boxing s hlavným ťahákom Josep Zepeda vs. Ivan Barančik.

06.10.2020 12:41
debata

Súboj vo velterovej váhe mal neskutočný náboj, za necelých päť kôl skončil po zásahu na zemi jeden či druhý boxer až sedemkrát (Zepeda štyri, Barančik tri).

Rozhodujúci moment prišiel po tom, ako sa Zepeda pozviechal z „knockdownu“ a v 5. kole Barančikovi uštedril brutálny knokaut ľavým hákom. Bielorusovi sa pri nekontrolovanom páde hrozivo vykrútila noha a zostal bezvládne ležať vyše minúty.

Nakoniec sa postavil na nohy a ring opustil po vlastných. Skončil v nemocnici na pozorovaní.

Duel si vyslúžil obdivné ohlasy.

„Jeden z najlepších súbojov, aké som videl od čias Foreman – Lyle. Aké jednoduché,“ napísal na Twitteri Bob Arum, šéf organizácie Top Rank poukazujúc na nezabudnuteľnú mastenicu v ťažkej váhe v roku 1976.

„Súboj roka a kandidát na K.O. roka. Božemôj,“ neskrýval nadšenie žurnalista Robert Littal.

Zepeda dosiahol 33. víťazstvo v profikariére a 26. knokaut. Barančik utrpel len druhú prehru z 22 zápasov. Nemocnicu opustil s úsmevom na tvári.

Americký boxer s mexickým pôvodom Zepeda zhodnotil duel slovami:

"Bol to tvrdý boj a uvedomil som si, aký je box ťažký. Musíte sa mu venovať stopercentne. Obaja sa snažíme dostať vyššie, no niekto tam musel zostať.

Súperovi som poďakoval, nečakal som, že dokážem odolať úderom, ktoré mi uštedril. Bola to úžasná skúsenosť a veľa som sa naučil."

debata chyba
Viac na túto tému: #Josep Zepeda #Ivan Barančik