Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi sú v tom až po uši. COVID-19 hlásia v Sparte, horúčky majú i v Brne

Najvyššia česká hokejová súťaž čelí hneď od začiatku novej sezóny komplikáciám.

18.09.2020 13:58
Covid-19 / Koronavírus / Foto: ,
Ilustračné foto
debata (1)

Extraliga sa v Česku začala vo štvrtok duelom medzi Českými Budějovicami a Hradcom Králové (1:5). Hneď dva kluby museli pristúpiť v úvode k dokladom svojich duelov. Iba deň po potvrdení pozitívnych testov na koronavírus vo Vítkoviciach sa totiž objavili zdravotné problémy aj v hráčskej kabíne Brna. V Komete dali v piatok otestovať celý tím, výsledky možno budú k dispozícii až v sobotu. Informácie priniesol web iDnes.cz.

Vedenie súťaže informovalo, že v Brne sa objavila horúčka u niekoľkých hráčov aj členov realizačného tímu. Odložený na neurčito je zatiaľ piatkový súboj Komety proti Třincu.

„Ráno nám Kometa nahlásila, že sa im počas noci päť alebo šesť hráčov a niekto z realizačného tímu zrútili na teplotách. Dnes ide celý tím na testy, takže zatiaľ ešte nemôžeme hovoriť o karanténe. Musíme si počkať na výsledky,“ poznamenal riaditeľ českej extraligy Josef Řezníček.

Aj v ostravských Vítkoviciach sa objavili podobné príznaky o niekoľkých členov tímu, po následných pozitívnych testoch u sedemnástich osôb na ochorenie COVID-19 putovalo celé družstvo do karantény.

„Ešte včera som bol nadšený z prístupu hráčov na tréningu pred zápasom proti Třincu, všetci sa cítili výborne. Ale počas posledných pár hodín je situácia úplne iná,“ povedal majiteľ a tréner brnenskej Komety Libor Zábranský.

Súčasťou kádra Komety je len jediný Slovák – dvadsaťpäťročný krídelník Silvester Kusko. Vo Vítkoviciach je slovenská stopa omnoho výraznejšia, v klube hrajú Patrik Koch, Peter Trška, Rastislav Dej a Peter Šišovský.

Problémy má i Sparta

Aj vedenie českého futbalového klubu AC Sparta Praha informovalo o dvoch pozitívnych testoch na koronavírus. Nakazení sú hráč a člen širšieho realizačného tímu, spresnil portál idnes.cz.

Nákazu odhalili povinné testy pred nedeľňajším ligovým zápasom so Zlínom. Klub z preventívnych dôvodov zrušil plánovaný piatkový tréning.

„Pozitívne testovaných sme izolovali od tímu. Veríme, že stretnutie so Zlínom budeme môcť odohrať,“ uviedol klub na twitteri. V Sparte pôsobí trojica Slovákov – brankár Dominik Holec a reprezentační obrancovia Lukáš Štetina s Dávidom Hanckom.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Kometa Brno #koronavírus