Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NHL a MLS vyšetrujú funkcionárov pre rasistické výroky

Vedenie hokejovej NHL vyšetruje bývalého generálneho manažéra Floridy Panthers Dalea Tallona.

29.08.2020 07:24
Jaromír Jágr, Florida Panthers Foto: ,
Ilustračné foto
debata (6)

Dôvodom je obvinenie z rasistických komentárov, ktoré mali zaznieť počas pobytu tímu v bubline v Toronte. Vyšetrovanie začala aj futbalová liga MLS voči majiteľovi Real Salt Lake City Dellovi Loyovi Hansenovi, ktorý vyslovil nepatričný komentár počas rozhovoru v rozhlase.

Tallon sa podľa informácii agentúry AP prezentoval niekoľkými „rasovo necitlivými vyjadreniami“ počas play off Východnej konferencie. Vyšetrovanie prebieha už viac ako týždeň. Tallon opustil organizáciu Panthers po desiatich rokoch, keď mu v auguste vypršala zmluva.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

Kým v prípade Tallona nie je jasné, či a ako sa previnil, Hansen sa vyjadril verejne vo svojom rádiu. Kritizoval v ňom bojkot súťaží po streľbe na Jacoba Blakea. Prístup futbalistov označil za prejav dešpektu.

„Je to akoby vás bodli do chrbta a vy sa to snažíte vyriešiť tak, že ho jednoducho vytiahnete a idete ďalej,“ citovala jeho slová agentúra AFP. Hansen sa počas vyšetrovania dočasne stiahol z exekutívy Salt Lake City, ktorého dres si oblieka aj slovenský reprezentant Albert Rusnák.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #Florida Panthers