Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Knokaut roka? Povetkin sa vzchopil a Whyta vypol brutálnym zdvihákom

Dillianovi Whyteovi nevyšla obhajoba opasku dočasného šampióna WBC v superťažkej hmotnostnej kategórii. Britský boxer na domácej pôde v Brentwoode za zatvorenými dverami padol s Rusom Alexandrom Povetkinom. Spôsobom, ktorý ašpiruje na knokaut roka.

23.08.2020 09:43
debata (3)
Alexander Povetkin pred súbojom s Anthonym... Foto: SITA/AP, Frank Augstein
povetkin Alexander Povetkin pred súbojom s Anthonym Joshuom v septembri 2018.

Po opatrnom úvode zdanlivo sebavedomejší favorit Whyte v 4. kole dvakrát poslal súpera k zemi. Povetkin sa však nevzdal.

V tých chvíľach by sa nenašlo veľa fanúšikov, ktorí by verili 40-ročnému veteránovi. Opak bol však pravdou.

Namiesto ukončenia zápasu Whyteom prišlo Povetkinovo oživenie.

Bývalý majster sveta a olympijský víťaz spred 16 rokov tvrdým ľavým zdvihákom v 5. kole sknokautoval o osem rokov mladšieho súpera, ktorý zostal bezvládne ležať v ringu:

"Po štvrtom kole som sa cítil normálne, aj keď ma dva razy poslal na zem, bol som v poriadku. Mal som šťastie, že sa mi naskytla príležitosť takto ho zasiahnuť.

Bola to dobrá rana, možno najlepší knokaut mojej kariéry. Som nachystaný na každého, chcem boxovať naďalej," povedal 40-ročný Povetkin pre ruskú stanicu Ren-TV.

Duel sa uskutočnil na tretí pokus, pôvodný májový i júlový termín zmarila pandémia koronavírusu.

Post dočasného šampióna predurčuje Rusa vyzvať v budúcnosti držiteľa riadneho opasku, v súčasnosti ním je ďalší Brit Tyson Fury. Whyte však má klauzulu na odvetu a už avizoval, že ju mieni uplatniť koncom roka.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Povetkin #Dillian Whyte