Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ničí ho aj kouč hviezd MMA. Radšej seď na tom starom zadku, radia Tysonovi deti

Necelých šesť týždňov zostáva do duelu Mike Tyson - Roy Jones Jr. Svet boxu je zvedavý najmä na to, ako si bude v exhibičnom zápase počínať prvý menovaný navrátilec, ktorý naposledy stál v ringu pred 15 rokmi.

31.07.2020 08:13
debata
Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).

Tyson uviedol, že medzi tých, ktorí jeho comeback nepovažujú za dobrý nápad, patria aj jeho deti. Upokojuje ich, že má narozdiel od nich dostatok skúseností.

„Moje deti si myslia, že by som mal sedieť na svojom starom zadku. Čo o tom však vedia?“ povedal bývalý majster sveta v ťažkej váhe pre The Tonight Show.

„Verím si. Deti nevedia, ako bojovať. Ani jedno z mojich detí ma v ringu nezdolá, tak o čom hovoria?“ dodal legendárny Američan.

Mike Tyson. Foto: SITA/AP, Frank Franklin II
Mike Tyson Mike Tyson.

„Som späť a vo forme. Tréning je neskutočne bolestivý. A preto už nikdy viac nenazvem vandrákom nikoho, kto podstúpi takúto prípravu. Nik si také pomenovanie nezaslúži. Stále tomu nemôžem uveriť. Neverím na nejaký prameň mladosti, ale niečo sa stalo a vrátil som sa,“ nadchýnal sa Tyson.

Knokaut by síce v zápase veteránov nemal byť povolený, no Tysonov tréner Rafael Cordeiro tvrdí, že pôsobivé výkony, ktoré jeho zverenec podáva v príprave, k nemu môžu viesť.

„Neverím, že pri spôsobe, akým trénuje, sa tento súboj neskončí pred limitom. Pri všetkej úcte,“ povedal pre Sherdog kouč, ktorý viedol aj legendy MMA ako Wanderleia Silvu, Fabricia Werduma, Lyota Machidu či Rafaela Dos Anjosa.

„Som veľkým fanúšikom Roya Jonesa. Je na inej úrovni ako Tyson. Bude to veľký boj medzi dvoma šampiónmi, ktorí zanechali v boxe výraznú stopu,“ dodal Cordeiro.

Jonesova jediná prehra v posledných 13 zápasoch sa zrodila v Moskve v roku 2015.

„Bude to úžasné,“ predpovedá Tyson. „Je to jeden z najlepších boxerov svojej generácie, takisto ako som ja najlepší v tej mojej. Je to neuveriteľné, že sa stretneme vo vzájomnom súboji,“ doplnil 54-ročný Železný Mike na adresu o tri roky mladšieho súpera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Tyson #Roy Jones Jr.