Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Rusi sú úplne švorc. Nemajú z čoho zaplatiť, budú ich ďalej trestať

Svetová atletika (WA) vylúči Rusko zo všetkých medzinárodných súťaží, pokiaľ tamojšia federácia (RusAF) do 15. augusta nezaplatí 6,3 milióna amerických dolárov za porušenie antidopingových pravidiel.

30.07.2020 21:54
1. Rusko atletika Foto: ,
Ilustračné foto
debata (244)

RusAF nestihla zaplatiť do pôvodného termínu 1. júla, dostala však viac času po tom, ako sa ministerstvo športu zaviazalo vyrovnať dlhy.

RusAF dostala za systematický doping v marci 10-miliónovú pokutu, polovica sumy je podmienečná. Bývalé vedenie organizácie poskytovalo falošnú lekársku dokumentáciou, ktorou zakrývalo absencie svojich reprezentantov na antidopingových kontrolách. Okrem pokuty 5.000.000 USD tvoria 1,3 milióna celkového dlhu ďalšie výdavky spojené s kauzou.

Federácia však od decembra neeviduje žiadne príjmy. Do 31. augusta musí pripraviť aj reformy svojho antidopingového systému a riadenia. Ak sa jej to nepodarí, WA čo najrýchlejšie zvolá Kongres, ktorý sa bude zaoberať vylúčením Ruska zo súťaží vrátane budúcoročných olympijských hier v Tokiu.

„Ako jediný šport bojujeme proti dopingu v Rusku, je to pokrok, ale stále sme len na začiatku. Môžeme pokračovať v procese opätovného začlenenie Ruska, lebo tamojšia strana si priznala vážnosť problému. Musí to ešte dokázať predstavením svojho plánu,“ povedal prezident WA Sebastian Coe pre agentúru AFP.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).
244 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #Ruská atletika