Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Všetci sa ho báli, strach naháňa aj teraz. Železný Mike oslavuje a chystá návrat

Máloktorý z jeho súperov si to priznal. V podvedomí však musel počítať s tým, že chlapík stojaci v druhom rohu urobí všetko možné i nemožné len preto, aby vás poslal k zemi. Mika Tysona sa báli azda všetci súperi.

30.06.2020 14:01
Mike Tyson Foto: ,
Mike Tyson (vpravo) počas súboja s Trevorom Berbickom v novembri 1986.
debata

Boxerská legenda dnes oslavuje 54. narodeniny. Počas svojej 20-ročnej boxerskej kariéry (1985–2005) absolvoval dovedna 58 zápasov s parádnou bilanciou 50 víťazstiev. Až 44 z nich prišlo po knokaute.

„Bol to najzúrivejší bojovník, aký kedy do ringu vkročil,“ charakterizovala Tysona anglická televízia Sky Sports. Nie nadarmo sa Tysonovi hovorilo, že je „najhoršom chlapom na planéte.“

K zemi poslal viacerých slávnych súperov, za čo si vyslúžil nielen obdiv, ale aj tučné prémie. Napriek tomu, že v kariére zarobil stovky miliónov dolárov, vyhlásil dva roky pred oficiálnym ukončením kariéry v roku 2003 bankrot.

Čelil obvineniam zo znásilnenia, neskôr podľahol drogám. Bojoval s nadváhou i nezdravým životným štýlom.

Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).

"Premárnil som celý svoj život. Som sklamaním. Hanbím sa za to, čo som porobil. Chcel som byť misionárom. Túžim po tom, aby sa táto časť môjho putovania skončila.

Ľudia ma glorifikujú, som v ich očiach veľmi vysoko. Chcem, aby to skončilo," vravel v rozhovore pre USA Today v júni 2005.

Vtedy nechcel o rukaviciach, drine, pote a knokautoch ani počuť. Po pätnástich rokoch sa však odhodlal k návratu. Ohlásil ho pred niekoľkými mesiacmi.

Na sociálnych sieťach sa pochválil videami, ktoré zaznamenávajú nielen jeho bleskurýchle a tvrdé údery, ale aj zmenu životného štýlu.

Potvrdil na nich, že hoci má od dnes 55 rokov, stále je schopný vzbudiť v súperoch strach. Kto príde Železnému Mikovi do rany ako prvý?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Mike Tyson