Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tieňový box pri -110 °C, svaly ako z ocele. Kličko ohromil, ale aj schytal

Patrí k boxerom, ktorí po ukončení kariéry koketujú s návratom do ringu. Vladimir Kličko sa od prehry s Anthonym Joshuom v apríli 2017 v pästiarskom súboji nepredstavil. To sa však môže zmeniť.

29.06.2020 15:16
debata
Vladimir Kličko na snímke z roku 2017. Foto: SITA/AP, Matt Dunham
Vladimir Kličko Vladimir Kličko na snímke z roku 2017.

Najznámejšími menami, ktoré avizujú návrat s charitatívnym rozmerom, sú 53-ročný Mike Tyson a Evander Holyfield (57).

V uplynulých mesiacoch ohromili fanúšikov videami z tréningov.

Kličko (44) vlani rokoval o trojzápasovej dohode so streamovacou službou Dazn, ktorú označujú ako športový Netflix. Hovorilo sa o osemmiestnej su­me.

Malo ísť o odvety s Joshuom a Tysonom Furym, s ktorými utrpel prehru v roku 2015 a súboj s vtedajším šampiónom Deontayom Wilderom.

Vyslovil ambíciu stať sa najstarším šampiónom ťažkej váhy v histórii. Rekord drží legendárny George Foreman, ktorý to dokázal vo veku 45 rokov a 10 mesiacov.

„Nevrátim sa len kvôli tomu, aby som bol späť v ringu. Vrátim sa, aby som zlomil rekord," uviedol vtedy pre Business Insider.

Minulý týždeň na sociálnych sieťach zverejnil fotografiu, na ktorej demonštroval úžasnú formu. Podľa viacerých médií aj lepšiu ako v časoch najväčšej slávy.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

I’ve been told I’m cold blooded, today that’s true

Príspevok, ktorý zdieľa Wladimir Klitschko (@klitschko),

„Povedali mi, že som chladnokrvný, dnes je to pravda,“ napísal k snímke pred celotelovou kryoterapiou. Následne pri –110 °C predviedol tieňový box.

Kryoterapia okrem toho, že prináša úľavu od bolesti svalov a kĺbov, podporuje ich regeneráciu po intenzívnom cvičení. Fanúšikov však viac ako tento doplnok zaujala jeho svalnatá postava.

„Vyzeráš ako kulturista, si v ohromnej forme. Vo svojom veku si veľkou inšpiráciou. Ako keby si mal 25 rokov. Rešpekt, zajtra by si mohol nastúpiť v ringu,“ napísali mu priaznivci do komentárov.

Neuchvátil však každého. Urastený 48-ročný boxer Shannon Briggs, ktorý v roku 2010 podľahol Vladimirovmu staršiemu bratovi Vitalijovi, reagoval slovami: „Čo je to, dopekla, s tebou?“

Pridal tiež hashtagy #brucejenner (olympijský víťaz v trojboji, z ktorého je dnes žena menom Caitlyn Jennerová) a #ymca (kresťanské združenie mladých ľudí, ale aj skladba americkej disco skupiny Village People známou pódiovými kostýmami).

Kličko je však na provokácie bývalého šampióna v ťažkej váhe zvyknutý, čelí im už niekoľko rokov…

Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).

Ukrajinec, ktorý má doktorát zo športových vied, sa momentálne venuje politike a podnikaniu, podieľa sa aj na potenciálnom návrate Holyfielda.

Pred rokom zažil chvíle hrôzy, keď počas plavby na Stredozemnom mori na prenajatej jachte vypukol požiar. Vďaka rýchlemu zásahu hasičov z Malorky Klička a ďalších pasažierov zachránili.

Pästiar s prezývkou Doktor oceľové kladivo naposledy boxoval na slávnom londýnskom štadióne vo Wembley 29. apríla 2017. Anthony Joshua ho vtedy zdolal v 11. kole technickým k.o. Išlo o súboj o majstrovské opasky organizácií IBF, WBA a IBO.

„V amatérskom i profesionálnom boxe som dosiahol všetko,“ lúčil sa Kličko o štyri mesiace neskôr. V ringu absolvoval 69 zápasov, z ktorých vyhral 64 (53 knokautov).

Dlhé roky bol držiteľom majstrovských opaskov boxerských organizácií IBF, WBA, WBO a IBO. Ešte v roku 1996 sa tešil aj z olympijského zlata v Atlante vo váhe do 91 kg.

debata chyba
Viac na túto tému: #Vladimir Kličko