Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tak veľa nie! Sparta vraj za Hancka požadovanú sumu nedá

Popísalo sa o tom už nemálo. Slovenský stopér Dávid Hancko, ktorý je na hosťovaní v pražskej Sparte a veľmi sa mu tam darí, svoju budúcnosť ešte nepozná.

29.06.2020 11:10
SR futbal LN Slovensko Česko Hancko Foto: ,
Dávid Hancko.
debata

Jeho materský klub – talianska Fiorentina – dala do zmluvy o hosťovaní výkupnú klauzulu – ak bude český tím chcieť, talentovaného obrancu môže mať. Háčik je, že fialky chcú 160 miliónov českých korún.

Pravda, toto sú obrovské peniaze aj pre českého giganta. Napokon, prestupový rekord smerom do českej súťaže drží práve Sparta, keď kupovala dnes už špílmachra Slavie – Rumuna Stancua – za sto miliónov. Navyše, sumy za útočníkov, resp. kreatívnych záložníkov, bývajú podstatne vyššie ako v prípade obrancov.

„Opcia na Hancka je taká vysoká, že ju Sparta nebude akceptovať,“ potvrdil pre iSport.cz zdroj oboznámený s dianím v najväčšom českom klube.

Najlepší stopéri sveta Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
2. Virgil van Dijk (Holandsko, Liverpool) - 80...

Samozrejme, to ešte neznamená, že Hancko bude musieť v lete z Letnej odísť. Sparta chce ponúknuť Fiorentine inú, avšak menej zaujímavú, ponuku. O službu slovenského reprezentanta sa zaujímajú aj portugalská Vitória Guimarés a grécky AEK Atény.

Stále iba 22-ročný obranca však chce zotrvať v Sparte. Páči sa mu tam a v Prahe si našiel aj priateľku – špičkovú tenistku Krystínu Plíškovú.

„Myslím, že som dostatočne ukázal, ako veľmi mi na Sparte záleží. Rád by som v klube pokračoval, ale uvidíme, ako situácia dopadne,“ vyhlásil v júni.

Český klub má čas do konca júna. Potom sa Hanckovi skončí zmluva o hosťovaní a okolo neho sa budú môcť zlietať omnoho bohatšie kluby ako Sparta.

debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha #Dávid Hancko