Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Nenakupujte u černochov. Ak by som to povedal, ukrižujú ma

Kauza George Floyd vstúpila aj medzi dvoch veľkých boxerských rivalov. Britský ťažkotonážnik Tyson Fury ostro napadol výroky svojho budúceho súpera - Anthonyho Joshuu. Rodák z Watfordu sa totiž zapojil do kampane Black Lives Matter a niektorými myšlienkami pobúril verejnosť.

16.06.2020 13:00
Tyson Fury Foto: ,
Tyson Fury.
debata (2)

Joshua dokonca vyzval černošské obyvateľstvo na celom svete, aby nemíňalo peniaze v obchodoch, ktoré vlastnia bieli majitelia. „Investujte do černošského biznisu,“ vyhlásil 30-ročný Brit.

Joshua sa stretne s Furym v roku 2021 a táto politická prekáračka sa dá vnímať aj ako tradičný trash-talk pred zápasom.

Fury na jeho slová zareagoval takto. „Ak by som to to bol ja, kto povedal, nekupujte v čiernych obchodoch ani v ázijských obchodoch alebo nepodporujte ich biznis, potom by ma ukrižovali ako Ježiša Krista,“ vyhlásil.

Fury dokonca naznačil, že Joshuove vyhlásenia na verejnosti pripravuje jeho promotér Eddie Hearn. Tentoraz tak podľa neho neurobil a Hearn by najradšej svojho boxera nakopal do zadku.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

„Veľa ľudí teraz bude naštvaných, Joshua má byť predsa chlapcom z plagátu a vzorom. Je to však jeho vec,“ podotkol Fury, ktorý zároveň potvrdil, že tiež vyrástol v rómskej komunite a dodnes je vystavený rôznym náznakom rasizmu.

„Celý život som trpel. Rómovia sú jedinou rasou, voči ktorej je dnes možné správať sa rasisticky. Aj televízne spoločnosti v tejto krajine môžu byť voči nám rasistické. Je to hrozné,“ zamyslel sa.

„Ale nie som človek, ktorý by neustále rozprával o farbe, lebo pre mňa farba pleti neexistuje,“ dodal.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Tyson Fury #Anthony Joshua #George Floyd