Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

PGA Tour späť, diváci nakúkali cez plot. Sabbatini bol najlepší v tomto roku

Návrat golfovej série PGA Tour po trojmesačnej prestávke v texaskom Fort Worth najlepšie vyšiel Američanovi Danielovi Bergerovi, ktorý sa stal víťazom podujatia Charles Schwab Challenge.

15.06.2020 11:25
debata
Diváci za plotom sledujú golfistu Brooksa... Foto: SITA/AP, David J. Phillip
Brooks Koepka Diváci za plotom sledujú golfistu Brooksa Koepku na turnaji Charles Schwab Challenge.

V dodatkovom rozstrele Berger zdolal krajana Collina Morikawu. Obaja prešli základnými štyrmi kolami so súčtom 265 úderov, ale hneď na prvej jamke v play-off Morikawa pokazil pat z dvoch metrov a bolo rozhodnuté.

Víťaz sa nedočkal odmeny v podobe potlesku zaplnených tribún. V areáli Colonial Country Clubu sa totiž najlepší golfisti sveta s výnimkou Tigera Wodsa predstavili bez diváckej kulisy.

Je to jedno zo stále pretrvávajúcich opatrení v boji s koronavírusom, ktorému v USA podľahlo už viac než 116 000 ľudí.

Američania sú v štatistike úmrtnosti na ochorenie COVID-19 prví na svete.

„Neprítomnosť divákov mi neprekážala. Atmosféra bola určite iná, ale mám trofej a to je pre mňa najpodstatnejšie,“ uviedol 27-ročný Berger.

Výborne si vo Fort Worth počínal aj Rory Sabbatini. Štyridsaťštyriročný slovenský reprezentant s juhoafrickým rodiskom obsadil delené 14. miesto, čo je jeho najlepší výsledok v tomto kalendárnom roku. Predtým ním bolo 21. miesto z januárového Sony Open na Havaji.

Ešte v polovici decembra Sabbatini triumfoval na turnaji dvojíc QBE Shootout po boku Američana Kevina Twaya. Vtedy sa stal vôbec prvým hráčom so slovenským občianstvom, ktorý ovládol jeden z turnajov pod hlavičkou PGA Tour.

V minulosti si pripísal ešte vo farbách rodnej krajiny šesť turnajových prvenstiev na tejto úrovni.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

Na podujatí Charles Schwab Challenge s dotáciou 7,5 mil. USD v štyroch kolách dosiahol súčet 270 úderov a turnaj zakončil s výsledkom 10 rán pod par ihriska. Sabbatini sa počas turnaja pohyboval vo štvrtej desiatke priebežných výsledkov, ale zlepšeným záverom sa dostal takmer na dosah elitnej desiatky.

Organizátori štvordňových zápolení v Colonial Country Clube sa pochválili, že počas minulého týždňa urobili účastníkom 487 testov na koronavírus a všetky boli negatívne.

„Bol to fenomenálny štart po troch mesiacoch,“ uviedol komisár PGA Tour Jay Monahan. Najbližším podujatím PGA Tour bude RBC Heritage v Hilton Head v Južnej Karolíne.

„Máme za sebou výnimočný týždeň, ale chceme trvalý návrat golfu do športového diania. Aj po príchode do Hilton Head sa všetci hráči podrobia testom,“ doplnil Monahan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Golf #Rory Sabbatini #PGA Tour #Daniel Berger