Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozitívna boxerka sa vyhovárala na sex. Američania jej to uznali

Kuriózny dopingový prípad s dobrým koncom riešili v Spojených štátoch amerických.

12.06.2020 12:58
intimita, nohavičky, lupa, bielizeň, vagína,... Foto:
Ilustračné foto.
debata (6)

Členka amerického boxerského tímu Virginia Fuchsová bola ešte vo februári tohto roku pozitívna na dve zakázané látky, ktoré jej zistili počas mimosúťažného antidopingové­ho testu.

Neskôr sa však vyšetrovaním zistilo, že látky sa do tela 32-ročnej športovkyne dostali pri sexe s jej priateľom. Americká antidopingová agentúra uviedla, že v takom prípade nemá dôvod potrestať boxerku, ktorá súťaží v mušej váhe, a usiluje sa o účasť na olympijských hrách v Tokiu.

Fuchsová je kapitánka amerického tímu boxerov, ktorý tento týždeň zavítal do Colorado Springs na prvý spoločný tréningový kemp počas pandémie koronavírusu.

Legenda MMA Conor McGregor Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Conor McGregor a ruský prezident Vladimir Putin...

„Svetový antidopingový kódex vyžaduje, aby sa aj takýto prípad považoval za jeho porušenie. My však pevne veríme, že táto a jej podobné nezavinené situácie ako kontaminácia zjedeného mäsa či liekov na predpis by sa nemali brať ako dopingové prípady. Budeme sa naďalej zasadzovať za zmeny svetového antidopingového kódexu tak, aby v prípade, že športovec nemá v úmysle podvádzať a neprináša to úžitok jeho výkonu, by nemal čeliť žiadnemu porušovaniu pravidiel alebo zbytočnej pozornosti verejnosti,“ uviedol šéf Americkej antidopingovej agentúry Travis Tygart.

"Bola to pre mňa obrovská lekcia a teraz, keď je koniec, sa plne sústredím na prípravu na Tokio,“ napísala Fuchsová na svojom twitterovom účte. Rodáčka z Houstonu je bronzová medailistka z MS 2018 v Dillí. Na OH do Ria de Janeiro sa jej v roku 2016 nepodarilo prebojovať, pred Tokiom 2021 ju čakajú dva kvalifikačné turnaje.

6 debata chyba
Viac na túto tému: #doping #box