Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hororový moment zachytila kamera. Olympijská nádej si zlomila lebku

Je jedným z najväčších športových talentov. Úsmev z tváre jej takmer nemizne. Najmladšej profesionálke v skejtbordingu, len jedenásťročnej Sky Brownovej, však na chvíľu zamrzol. Pri tréningu na rampe mala hororový pád.

03.06.2020 09:18
debata (1)
Sky Brownová v auguste 2019. Foto: SITA/AP, Danny Moloshok
Sky Brownová Sky Brownová v auguste 2019.

Rodáčke z japonského Mijazaki žijúcej v Kalifornii nevyšiel trik, pri ktorom sa snažila preskočiť z jednej rampy na druhú. Skejtbord jej v hornej časti konštrukcie vyletel spod nôh a nasledoval tvrdý pád z niekoľkometro­vej výšky.

Podľa jej otca dopadla najskôr na hlavu a potom na ruku, video z hrôzostrašného momentu zachytáva len začiatok nešťastnej chvíle:

Brownovú do nemocnice transportovali vrtuľníkom. Utrpela zlomeninu lebky, ľavej ruky a zápästia. Podľa lekárov zo zranení úplne zotaví.

„Veľmi sme sa báli o jej život. Pre Sky išlo o najvážnejší pád, našťastie to prežila,“ povedal otec bronzovej medailistky z vlaňajších MS pre BBC. Stewart Brown tiež podotkol, že jeho dcéra je silná a nestráca pozitívnu náladu.

Ambiciózna Sky to z nemocničného lôžka potvrdila. Nepríjemná udalosť ju rozhodne neodradila v pokračovaní vo vášni, vďaka ktorej môže byť najmladšou britskou olympioničkou v histórii.

Oznámila, že na účasť v budúcoročnom Tokiu bude pracovať ešte tvrdšie. „Pôjdem si po zlato, nič ma nezastaví,“ vyhlásila sebavedomo.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #skejtbording #Sky Brownová