Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Záhadná choroba. Žrebca, ktorý zarobil najviac, museli utratiť

Ovládol niekoľko slávnych dostihov a stal sa koňom, ktorý svojmu majiteľovi zarobil najviac v histórii - vyše 17 miliónov dolárov. Amerického žrebca Arrogata kvôli neznámemu ochoreniu museli utratiť. Príčinu zdravotných problémov by mala objasniť pitva. Mal sedem rokov.

03.06.2020 08:36
Arrogate, Mike Smith Foto: ,
Arrogate v sedle s džokejom Mikeom Smithom.
debata

Minulý týždeň pozastavili jeho sezónu pre podozrenia z bolesti krku. O niekoľko dní spadol v stajni a nepodarilo sa ho dostať späť na nohy. Previezli ho na veterinárnu kliniku do Lexingtonu.

„Bohužiaľ, ani po štyroch preňho veľmi vyčerpávajúcich dňoch sa stále nemohol postaviť. Jeho vôľa bojovať, veľmi cenná na dostihovej dráhe, sa stala našou výzvou pri starostlivosti. Keď sa pridali ďalšie zdravotné problémy, rozhodli sme sa uspať ho,“ odznelo v stanovisku stajne Juddmonte Farms. Vlastní ju saudskoarabský princ Chálid bin Abdullah.

Arrogate v roku 2016 ako trojročný vyhral prestížny Breeders' Cup a stal sa celosvetovým koňom roka. V ďalšej sezóne vyhral ďalšie lukratívne preteky Pegasus World Cup na Floride či Svetový pohár v Dubaji.

Jeho bilancia z jedenástich štartov bola sedem víťazstiev, raz skončil druhý a raz tretí. Majiteľovi zarobil 17 422 600 dolárov. Jeho trénerom bol člen siene slávy Bob Baffert.

„Nie je jednoduché rozplakať ma, ale keď som počul správy, neudržal som sa. Bol to geniálny kôň, ako zo železa. Nedalo sa ho unaviť. Po pretekoch nikdy nefunel, len sa zhlboka nadýchol. Aj po triumfe v Dubaji sa vrátil, ako keby nešlo o nič,“ povedal Baffert pre AP.

Najväčšie úspechy dosiahol Arrogate s džokejom Michaelom Smithom.

Najlepšie zarábajúci športovci podľa Forbesu Fotogaléria - 51 fotiek Všetky fotky
50. Paul Pogba (Fran./futbal/28,5 mil. USD).
debata chyba
Viac na túto tému: #dostihy #Arrogate