Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Železný Mike? Zdolal by si ho len v pití, schytal Rus. Hovorí sa o súboji Tysonov

Trénuje šesť dní do týždňa, začína o pol šiestej ráno. Podľa kouča má údery ako dvadsaťročný boxer. Zdá sa, že 53-ročná legenda Mike Tyson to myslí s návratom do ringu, ktorým chce pomôcť ľuďom v núdzi, vážne.

15.05.2020 11:18
debata

Tysonov plán je pár zápasov, proti komu však nastúpi? Mená potenciálnych súperov sa objavujú každý deň.

Medzi špekuláciami je aj o rok mladší hviezdny ruský MMA zápasník Oleg Taktarov, ktorý Američana vyzval v bizarnom videu:

Čelil Lundgrenovi

Taktarovov krajan a kolega z klietky Alexander Šlemenko, bývalý šampión organizácie Bellator, sa na ňom smial: „Nerozumiem, o čom rozpráva. Môže ho vyzvať akurát tak v pití piva z plechoviek. To miluje. Videl som Olegovu formu. Zdá sa, že je to len ďalší humbuk, ktorého sa chce chytiť. V jeho kondícii by sa momentálne k Tysonovi ani nepriblížil,“ povedal o mužovi s prezývkou Ruský medveď, ktorý súťažil aj v UFC.

Taktarov má k alkoholu blízko, čo potvrdil aj účinkovaním vo viacerých reklamách v Rusku. S Tysonom ho spája aj láska k herectvu. Predstavil sa v úlohách zlých chlapíkov po boku Roberta De Nira či Al Pacina.

V roku 2007 nastúpil v ringu proti akčnému hrdinovi Dolphovi Lundgrenovi (a vyhral):

V prípade bojovníkov nepovažuje za dôležité roky, ale pripravenosť. Taktarov ukončil kariéru v roku 2008. V klietke vyhral 17 zápasov, zaznamenal päť prehier a dve remízy.

Mike Tyson vs. Tyson Fury?

Médiá tiež v súvislosti s charitatívnym zápasom navrátilca spomínajú meno Tyson Fury. Brit prezývaný Kráľ cigánov sa v novembri 2015 stal šampiónom organizácií WBA, IBF a WBO, keď zdolal Vladimira Klička. V roku 2017 retrospektívne dvojročný trest za pozitívny dopingový test na nandrolon z roku 2015.

Krstné meno dokonca dostal po Tysonovi. „Som hrdý a cením si to. Bol som skutočne vďačný, keď som sa to dozvedel. Mám ho veľmi rád. Spolu s Anthonym Joshuom sú v najlepšej možnej forme, ay mohli z tohto športu vyťažiť čo najviac,“ uviedol prednedávnom Tyson.

Promotér Bob Arum si myslí, že by to prinieslo veľký záujem. "Ale riskoval by som vlastné peniaze? V žiadnom prípade. Milióny ľudí sa v dôsledku koronakrízy prišli o prácu. Boli by ochotní dať 80 dolárov za to, aby videli v ringu 50-ročného chlapa? Pochybujem o tom.

Momentálne by to bolo ťažké zorganizovať. Zápas tejto dvojice nie je zlý nápad, ak pôjde výťažok na charitu. Ale nefinancoval by som to," netají 88-ročný Arum.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Mike Tyson #Tyson Fury #Oleg Taktarov