Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Veľká zmena. FIFA do konca roka povolila päť striedaní

Aj vo štvrtok sledujeme vplyv koronavírusu na aktuálne športové dianie.

08.05.2020 16:48
striedanie Foto: ,
Systém striedania vo futbale má do konca roka nové pravidlá.
debata

18.00: Volejbalová Liga národov sa v tomto roku neuskutoční. Medzinárodná volejbalová federácia (FIVB) v piatok v Lausanne rozhodla o zrušení prestížnej súťaže pre pandémiu koronavírusu.

Ženská súťaž mala odštartovať 19. mája, mužská o tri dni neskôr. Liga národov vo volejbale vznikla v roku 2018, keď nahradila mužskú Svetovú ligu a ženskú World Grand Prix.

16.00: Medzinárodná komisia pre pravidlá (IFAB) schválila, že futbalové tímy budú môcť v jednom zápase striedať až päťkrát. Toto pravidlo má platnosť počas duelov, ktoré sa neodohrali pre pandémiu koronavírusu.

IFAB uviedla, že dočasné pravidlo platí pre súťaže, ktoré sa už začali, alebo sa majú začať, ale musia skončiť do 31. decembra. Prijali ho najmä preto, lebo jednotlivé ligy budú v nasledujúcich letných mesiacoch čeliť nabitému programu.

15.00: Talianska vláda rozhodne o prípadnom reštarte futbalovej Serie A po 18. máji. Uviedla to štátna tajomníčka talianskeho ministerstva zdravotníctva Sandra Zampová.

Od 18. mája budú môcť jednotlivé kluby začať s tímovými tréningami. Predtým sa všetci hráči budú musieť podrobiť testom na koronavírus.

Serie A prerušili 9. marca, do konca sezóny zostáva odohrať 12 kôl. Juventus má na čele tabuľky náskok jedného bodu pred prekvapením sezóny Laziom Rím.

13.00: Šéf tímu F1 Red Bull tvrdí, že v úvode novej sezóny bude na okruhoch veľa havárií. Podľa Christiana Hornera jazdci vyšli z cviku, keďže prvých desať veľkých cien zrušili pre pandémiu koronavírusu.

„Piloti F1 ešte nikdy neboli tak dlho mimo svojich monopostov. Nejaký čas potrvá, kým sa do toho opäť dostanú. Očakávam, že na pretekoch nebude núdza o havárie,“ citovala slová Hornera agentúra DPA.

Seriál by mal odštartovať 5. júla VC Rakúska. O týždeň neskôr by sa na Red Bull Ringu v blízkosti Spielbergu mala uskutočniť ďalšie podujatie. Všetky preteky budú bez prítomnosti divákov.

11.00: Poľská futbalová liga sa po koronavírusovej prestávke rozbehne v piatok 29. mája. Vedenie súťaže oznámilo rozpis najbližších dvoch kôl po tom, čo na konci apríla povolila obnovenie zápasov vláda. Sezóna, ktorá sa dohrá bez divákov, by sa mala skončiť 18. a 19. júla.

Hráči a členovia realizačných tímov museli pred návratom do spoločného tréningu v skupinách absolvovať povinnú štrnásťdňovú karanténu a následne úspešne prejsť testovaním na koronavírus. Podľa lekára Krzysztofa Pawlaczyka bol iba jeden z 800 testov pozitívny. Išlo o človeka, ktorý neprišiel do priameho kontaktu s tímom.

Tabuľku poľskej ligy vedie po 26 kolách Legia Varšava s osembodovým náskokom pred druhým Piastom Gliwice.

09.00: Zámorská hokejová NHL uvažuje o usporiadaní play off s 24 tímami. Pre televíznu stanicu TSN to uviedol publicista Pierre LeBrun.

Ten poznamenal, že v súčasnosti sa neprijímajú žiadne rozhodnutia, všetko sa deje vo forme dialógu.

„V stredu na schôdzi výboru pre obnovenie sezóny mi povedali, že zvažujú možnosti usporiadania zápasov play off, v ktorom sa by sa mohlo zúčastniť 16, 20, alebo 24 tímov. Z komunikácie so zástupcami ligy, tímami a hráčmi môžeme usúdiť, že možnosť s 24 tímami je najviac populárna.“

debata chyba
Viac na túto tému: #šport #koronavírus