Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Miliónový súper. Tysona chce knokautovať Rus, pre ktorého je modlou

Bývalý šampión ťažkej váhy Mike Tyson pred niekoľkými dňami ohlásil, že sa plánuje vrátiť do ringu na niekoľko charitatívnych duelov. Na boxerský súboj by ho rád vyzval jeden z najlepších ruských MMA bojovníkov Alexander Emelianenko.

07.05.2020 07:24
debata (5)

Tridsaťosemročný zápasník v posledných rokoch pôsobí skôr v miestnych súťažiach. Jeho starším bratom je Fedor Emelianenko, ktorého na začiatku 21. storočia označovali za najlepšieho MMA bojovníka sveta (38 výhier, 3 prehry, 1 remíza).

„Tyson je stále nebezpečný, ak si nedáte pozor, môže vás uspať. Síce nie som boxer, ale rád by som ho knokautoval,“ povedal Emelianenko pre Sport Express. O päťdesiattri­ročnom Tysonovi si rozhodne nemyslí, že patrí do starého železa.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

I’m a Bad Boy for Life. Watch #BadBoysforLife now on DVD Blueray @willsmith @martinlawrence #stillthebaddestmanontheplanet

Príspevok, ktorý zdieľa Mike Tyson (@miketyson),

„Aj teraz je vynikajúci boxer, na tento šport mal mimoriadny vplyv. Videl som na internete, ako trénuje, stále je rýchly, tvrdý a silný, aj keď je nie je taký pohyblivý ako predtým. Pre mňa by bolo cťou, keby som s ním mohol boxovať. V detstve som ho považoval za modlu,“ pokračoval Rus.

Tyson si vraj od potenciálneho promotéra duelu vypýtal milión dolárov. Dejiskom by mohlo byť Rusko či Bielorusko.

Tyson sa stal majstrom sveta v ťažkej váhe už ako dvadsaťročný, v ringu sa naposledy predstavil v roku 2005, keď padol s Kevinom McBridom. Vyhral 50 zápasov (z toho 44 KO, prehral 6). Alexander Emelianenko absolvoval v boxe len dva zápasy (1–1), v MMA 38 (28–7–1).

Najlepší boxeri ťažkej váhy podľa knokautov Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
98. Vladimir Kličko (Ukrajina, box).
5 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Mike Tyson #Alexander Emelianenko