Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šťavu dodá obvinenie z podvádzania. Hora po rekorde vstúpi do ringu

Hafthor Björnsson vs. Eddie Hall. Aj keď na prvý pohľad má takýto súboj (v ringu) neznámych mien od boxerských ťahákov ďaleko, všetko nasvedčuje tomu, že bude veľkým hitom. Duel silákov nesie označenie najťažší v histórii. Nečudo, jeho aktéri vážia dokopy 357 kilogramov!

06.05.2020 09:32
debata

Ako sme informovali, Björnsson (206 cm, 193 kg) sa cez víkend postaral o svetový rekord v mŕtvom ťahu – zdvihol 501 kilogramov.

Islanďan, ktorý sa preslávil aj stvárnením postavy Hory v seriálovom hite Hry o tróny, poslal dovtedajšiemu držiteľovi maxima, Angličanovi Hallovi (191 cm, 164 kg) odkaz: „Pokoril som tvoj rekord. Teraz som pripravený pokoriť ťa v ringu.“

Muž s prezývkou Zviera výzvu prijal. „Na 1000 percent to podpíšem. A vieš prečo. Nejde o peniaze, ani o mŕtvy ťah,“ napísal na Facebooku Hall.

Čo mal na mysli?

V roku 2017 si vybojoval titul majstra sveta a Björnsson ho obvinil z podvádzania. „Ľudia na to už asi zabudli, ale ty si sa nikdy neospravedlnil. Neviem to hodiť za hlavu a zabudnúť na to. Je mi jedno, aký si vysoký a či si gigant,“ doplnil Hall, ktorý v roku 2016 ako prvý muž zdvihol v mŕtvom ťahu pol tony.

Promotér potvrdil zápas na september 2021. „Je to oficiálne. September 2021 v Las Vegas, Nevada. Hora vs. Zviera. Ďalší rok a pol mojej kariéry sa budem venovať výlučne tomuto súboju,“ napísal rodák z Reykjavíku, ktorý si pred pár rokmi vyskúšal sparing s hviezdou UFC Conorom McGregorom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Day two of training down! Nothing can stop the grind, not even 501kg!!

Príspevok, ktorý zdieľa Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson),

Do súboja gigantov síce zostáva vyše 16 mesiacov, no už sa objavili prvé prognózy. Až 62 % z takmer 90-tisíc hlasujúcich čitateľov portálu Givemesport si myslí, že uspeje Björnsson.

„Jeho výšková prevaha by mohla byť výrazným faktorom v súboji, ale v skutočnosti nie je možné predpovedať, ako to dopadne. Nečakajte od nich veľa boxerských kvalít, no je isté, že muži, ktorí zdvihnú 500 kilogramov, dokážu napáchať poriadne škody,“ odznelo na stránke.

Hall sa predstavil v roku 2012 v charita­tívnom boxerskom zápase. Pozrite si video:

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Hafthor Björnsson #Eddie Hall