Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Maďari nečakajú. Roztáčajú futbalový kolotoč

Maďarská futbalová federácia (MLSZ) plánuje po zlepšení situácie so šírením koronavírusu pokračovať v sezóne od soboty 23. mája.

05.05.2020 07:26 , aktualizované: 20:54
SOCCER-FRIENDLY-HUN-URU/REPORT Foto: ,
Nová Puškášova Aréna v Budapešti.
debata

20:54: Vo veku 76 rokov zomrel bývalý viceprezident futbalového Realu Madrid. Amador Suarez podľahol ochoreniu Covid-19. V marci sa stal obeťou nového koronavírusu niekdajší prezident Realu Lorenzo Sanz.

Amador Suarez pôsobil vo funkcii viceprezidenta španielskeho veľkoklubu v rokoch 2007–2009 a bol pri dvoch ligových tituloch. Informovala o tom agentúra SID.

18:00: Jeden hráč a jeden fyzioterapeut nemeckého futbalového klubu Borussia Mönchengladbach mali pozitívne testy na nový koronavírus. V tíme pôsobí aj slovenský reprezentant László Bénes.

László Bénes. Foto: Reuters, THILO SCHMUELGEN
László Bénes László Bénes.

Obaja nakazení sú už v karanténe a patria k desiatke hráčov, trénerov a fyzioterapeutov z 36 klubov I. a II. bundesligy, ktorí sa nakazili koronavírusom SARS-CoV-2.

15:03: Majstrovstvá Európy v plaveckých športoch v Budapešti preložili na budúci rok. O medaily sa v maďarskej metropole bude bojovať 10.-23. mája 2021.

Oznámili to predstavitelia Európskej plaveckej ligy (LEN). Pôvodne sa mal šampionát uskutočniť v máji tohto roku, pre pandémiu koronavírusu ho však museli presunúť na iný termín. Informovala o tom agentúra SID.

13:28: Vedenie druholigového nemeckého futbalového klubu Erzgebirge Aue nariadilo všetkým hráčom domácu izoláciu. Stalo sa tak po tom, ako mal jeden z členov realizačného tímu pozitívny test na koronavírus. Informáciu priniesla agentúra AP.

Ide o prvý potvrdený prípad nákazy v rámci klubov druhej najvyššej súťaže. V I. bundeslige odhalila prvá vlna testovania desať pozitívnych nálezov, ďalšie testy prebehnú ešte v priebehu tohto týždňa.

10:20: Podľa talianskeho ministra športu Vincenza Spadaforu je naďalej otázne, či sa podarí dohrať túto sezónu futbalovej Serie A. Splnomocnenec vlády pre šport vyslovil pochybnosti napriek tomu, že po uvoľňovaní opatrení v súvislosti s pandémiou koronavírusu začali hráči v pondelok s individuálnym tréningom a od 18. mája budú mať povolené trénovať aj skupinovo.

Spadafora v tejto chvíli nevie povedať, či sa súťaž v polovici júna rozbehne. „Úprimne dúfam, že sa to podarí. Ako minister športu by som bol najradšej. V terajšej situácii ale nedokážem povedať, kedy a či vôbec začneme. Cítim veľký tlak od ľudí, ktorí chcú okamžite poznať dátum reštartu, lenže toto rozhodnutie nie je ľahké a nedá sa urýchliť,“ vyhlásil Spadafora.

7:23: Na tento deň naplánovala oba semifinálové súboje Maďarského pohára, v ktorých si zmerajú sily budapeštianske tímy MTK a Honvéd, druhú dvojicu tvoria MOL Fehérvár a Mezőkövesd Zsóry FC. O týždeň neskôr (30.-31. mája) by sa mala naplno rozbehnúť aj ligová súťaž, informovala agentúra SID.

„Základnou požiadavkou na pokračovanie v sezóne je prísne dodržiavanie hygienických predpisov,“ oznámil riadiaci orgán maďarského futbalu s tým, že hráči a členovia realizačných tímov sa dvakrát do týždňa musia podrobiť testom. Opatrením na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude tiež vylúčenie verejnosti na štadiónoch.

V Maďarsku evidovali v utorok o 7.15 SELČ viac ako 3000 prípadov ochorenia COVID-19 a 351 mŕtvych. Celosvetovo je v 212 krajinách/ú­zemiach potvrdených už vyše 3,64 milióna prípadov nákazy novým koronavírusom SARS-CoV-2, podľahlo mu vyše 252.000 osôb.

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus #Maďarský futbalový zväz