Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nákazy sa neboja, karanténu nepoznajú. Fanúšikovia môžu ísť aj na box

Pandémia ochorenia COVID-19 v ostatných týždňoch dočasne zastavila takmer celý svet športu, netýka sa to však boxu v stredoamerickom štáte Nikaragua.

27.04.2020 13:17
Nikaragua, box Foto: ,
Divák s rúškom na boxerskom zápase v nikaragujskom meste Managua.
debata

V sobotu sa tam v meste Managua konalo osem súbojov pred zrakmi fanúšikov a vysielali ich aj v televízii.

„Koronavírusu sa tu nebojíme a v krajine nemáme karanténu. Zaznamenali u nás iba tri úmrtia na koronavírus a všetky tri osoby sa nakazili v zahraničí, v krajine sa nákaza nešíri,“ uviedol promotér podujatia Rosendo Álvarez, v minulosti tiež profiboxer.

Športové akcie v Nikarague Fotogaléria - 6 fotiek Všetky fotky
Boxerský zápas v nikaragujskom meste Managua.

Do hľadiska miestnej arény si však nenašlo cestu mnoho ľudí, hala s kapacitou 8-tisíc miest bola zaplnená sotva z desatiny. Álvarez konanie podujatia zdôvodnil tým, že aj boxeri musia z niečoho žiť. "Nemôžu zostať doma a nič nerobiť, povedal.

Nikaragua je chudobná krajina a ochorenie COVID-19 sa jej doteraz dotklo len okrajovo. Ministerstvo zdravotníctva zaznamenalo 11 pozitívnych testov a tri úmrtia. V okolitých krajinách je situácia omnoho horšia.

V Nikarague pokračujú aj bejzbalová či futbalová liga, konali sa tam aj preteky v triatlone či zápasení. Prezident Daniel Ortega zmiernil opatrenia proti šíreniu koronavírusu a po povinných pätnástich dňoch doma opäť otvoril školy aj úrady.

Napriek hrozbe šírenia nákazy sa v Nikarague konali aj pohreby, festivaly či iné hromadné akcie. „Nechápem, prečo vláda tak riskuje,“ uviedol miestny epidemiológ Álvaro Ramírez.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nikaragua #koronavírus