Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Katastrofa na zjazdovkách. Rakúšania zriaďujú krízový tím

Marcel Hirscher je rok mimo súťažných zjazdoviek a Rakúsko má veľký problém.

20.04.2020 09:38
Marcel Hirscher Foto: ,
Marcel Hirscher nemá nástupcu. Pomôcť má jeho otec.
debata

Minimálne v obrovskom slalome, kde v uplynulej sezóne v siedmich pretekoch ani jeden Rakúšan nevystúpil na stupne pre víťazov a najlepšie výsledky dosiahli šiestym miestom zhodne Marco Schwarz v Alta Badii a Roland Leitinger v Adelbodene.

Celkové sedemnáste miesto Leitingera v boji o „obrákový“ glóbus je smutný paradox doby po Marcelovi Hirscherovi, ktorý sa tešil z celkového triumfu v tejto najtechnickejšej disciplíne v predchádzajúcich piatich sezónach bez prerušenia. Práve rodina Hirscherovcov však môže podať pomocnú ruku zväzu v tejto kríze.

Podľa informácií Kronen Zeitung sa už tento týždeň má stať reprezentačným trénerom Rakúšanov v obrovskom slalome bývalý Hirscherov kouč Mike Pircher a asistovať mu bude Hirscherov otec Ferdinand. Prípadné zapojenie historického rekordéra v počte získaných veľkých glóbusov zatiaľ nie je známe.

Bez triumfu v slalome

„Mal by to byť krízový tím pre obrovský slalom. Ak by sa to podarilo, klan Hirscherovcov musí rátať s veľkou komplikáciou hneď na úvod. Tradičný letný výjazd za snehom do Južnej Ameriky či na Nový Zéland by sa v súčasnej kríze s pandémiou koronavírusu nemohol uskutočniť. Bolo by to vylúčené,“ uvádza portál laola1.at.

V uplynulej skrátenej sezóne Svetového pohára v alpskom lyžovaní si rakúski muži zapísali iba šesť víťazstiev. Ani jedno sa nezrodilo v technických disciplínach. Až štyrikrát sa postavil na najvyšší stupienok Matthias Mayer – dvakrát v zjazde, raz v super G a raz v alpskej kombinácii. Zostávajúce dva triumfy vybojoval Vincent Kriechmayr v super G. Na zisk malého glóbusu to však ani jednému nestačilo.

debata chyba
Viac na túto tému: #zjazdové lyžovanie #Marcel Hirscher