Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šport sa môže vrátiť. No len podmienečne, vraví vážený imunológ z USA

Podľa renomovaného imunológa Anthonyho Fauciho sa športové podujatia v USA môžu opäť rozbehnúť, musia však byť pri nich dodržané prísne hygienické opatrenia a nesmú sa konať za prítomnosti divákov. Zámorské súťaže sú pre pandémiu nového koronavírusu približne od polovice marca až do odvolania prerušené, s ich reštartom by sa podľa Fauciho mohlo začať o niekoľko týždňov.

16.04.2020 10:06
Chicago, NHL, Foto: ,
Vyprázdnená hokejová aréna v Chicagu.
debata

Komisár NHL Gary Bettman odhaduje, že zámorská hokejová súťaž by sa opäť mohla rozbehnúť v letných mesiacoch. Predstavitelia NBA pracujú s plánom, že by sa v upravenom formáte dohral aktuálny ročník v Las Vegas alebo na Bahamách, golfová PGA zasa zvažuje možnosť pokračovať bez divákov už 11. júna turnajom v texaskom Fort Worth.

"Existuje spôsob, ako by bolo možné v krátkom čase obnoviť športové súťaže. Základnou podmienkou je vylúčenie verejnosti, nikto okrem aktérov nesmie byť na štadióne.

Je nevyhnutné zabrániť šíreniu ochorenia, športovci by tak boli nútení obmedziť kontakt s okolitým svetom a pravidelne by sa museli podrobiť testom," citovala agentúra AFP slová Fauciho, ktorý je člen pracovnej skupiny Bieleho domu na boj proti pandémii koronavírusu.

V USA sa situácia s koronavírusom vyvíja dramaticky, celkovo evidovali k štvrtkovému ránu viac než 644.000 prípadov, vyše 28.500 ľudí chorobe podľahlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #NBA #NHL #PGA Tour #koronavírus