Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: V Taliansku chcú obnoviť tréningy. Zrušili augustový Rogers Cup

Sledujte aktuálne informácie na tému koronavírus a šport.

11.04.2020 06:00 , aktualizované: 21:51
Rafael Nadal Foto: ,
Rogers Cup vlani ovládol Rafael Nadal.
debata

21.02 h: Kanadskí organizátori v sobotu zrušili ženský tenisový turnaj WTA Rogers Cup v Montreale. Dôvodom je pandémia koronavírusu. Podujatie sa malo odohrať 7.-16. augusta, no vláda provincie Quebec v piatok rozhodla, že do 31. augusta sa nemôžu konať žiadne športové podujatia.

„Na začiatku krízy sme dúfali, že sa situácia včas vyrieši, no vedeli sme, že v posledných týždňoch bola šanca stále menšia a menšia. Našou prioritou bolo vždy zdravie a blaho našich hráčov, fanúšikov, dobrovoľníkov, partnerov a zamestnancov. Túto správu sme sa dozvedeli s ťažkým srdcom, ale chápeme, že toto rozhodnutie bolo potrebné,“ uviedol riaditeľ turnaja Eugene Lapierre. Organizátori uviedli, že podujatie bude pokračovať o rok v auguste.

18.18 h: Britský cyklista Geraint Thomas dúfa, že sa tohtoročná Tour de France uskutoční aspoň v nejakej forme a myslí si, že má na to, aby mohol zabojovať o druhý celkový triumf.

Termín Tour je od 27. júna do 19. júla a organizátori zatiaľ neuviedli, či sa preteky pôjdu podľa plánu, posunú sa alebo zrušia. Definitívne rozhodnutie by malo padnúť do 15. mája. Údajne je v hre možnosť organizovať podujatie bez divákov, no i jeho skrátenie.

„Myslím si, že som v tomto momente v najlepšej forme. Je samozrejmé, že ako prvé je treba vyriešiť iné veci, no hneď ako to bude bezpečné a všetko pripravené, boli by sme veľmi radi, aby sa Tour konala. Modlím sa, aby sa tak stalo,“ uviedol Thomas, ktorý získal celkový triumf v roku 2018. Vlani skončil druhý za svojím tímovým kolegom z Ineosu Eganom Bernalom.

16.40 h: Španielske futbalové kluby Real Madrid a FC Barcelona zverejnili finančné straty po sobotňajšom zrušení Medzinárodného turnaja majstrov. Oba kluby podľa denníka Marca prídu o 19,5 milióna dolárov (cca 18 mil. eur).

Medzinárodný pohár majstrov je letný prípravný turnaj v USA, na ktorom sa každoročne zúčastňujú popredné svetové kluby, pre pandémiu koronavírusu sa tento rok neuskutoční. Real Madrid a FC Barcelona sa v ňom mali predstaviť na novom štadióne v Las Vegas.

15.14 h: Tréner futbalistov SSC Neapol Gennaro Gattuso sa vzdal svojho mesačného platu, aby pomohol zamestnancom klubu. Tridsiati z nich sú pre pandémiu koronavírusu na neplatenej dovolenke. Informoval o tom denník Corriere dello Sport. Podľa zdroja urobil Gattuso toto rozhodnutie sám. Rovnako zareagoval aj športový riaditeľ klubu Cristiano Giuntoli. Hráči Neapola rokujú s klubom o znížení platov.

13.14 h: Vedenie zámorskej NHL predstavilo mestá, v ktorých by sa mohla dohrať sezóna. Podľa portálu canada.com sa uvažuje o trojici Grand Forks (Severná Dakota), Manchester (New Hampshire) a Saskatoon (Saskatchewan/Ka­nada).

Podľa zástupcu komisára NHL Billa Dalyho však liga zatiaľ ani jednu možnosť konkrétnejšie nepreverila. NHL pozastavili v polovici marca do odvolania, vedenie súťaže v súčasnosti hľadá možnosti, ako ju dohrať. Ak by prešiel návrh dohrať ligu v týchto mestách, hralo by sa bez divákov.

12.59 h: Bývalý kapitán futbalistov FC Liverpool Steven Gerrard zaželal klubovej legende Kennymu Dalglishovi skoré uzdravenie. Šesťdesiatdeväťroč­nému Bývalému hráčovi i trénerovi „The Reds“ diagnostikovali ochorenie COVID-19 pri rutinnej prehliadke.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Get well soon king ❤️

Príspevok, ktorý zdieľa Steven Gerrard (@stevengerrard),

Gerrard zverejnil na instagrame fotku jeho dcéry spoločne s Dalglishom a odkaz: „Skoré uzdravenie, kráľ.“ Dalglish získal s Liverpoolom dovedna deväť anglických titulov, tri ako kormidelník vrátane doteraz posledného v sezóne 1989/90. Gerrarda viedol v období januára 2011 až mája 2012.

11.27 h: Monacké knieža Albert II., ktorý je spolumajiteľ futbalového klubu AS Monaco, pomôže tímu finančnou podporou. „Táto sezóna je pre nás sklamaním. Absolvovali sme niekoľko telefonických hovorov, aby sme vyriešili, ako riešiť finančnú krízu. Ako v mnohých kluboch vo Francúzsku, aj štát v Monaku poskytuje klubu záruku pomoci,“ uviedol Albert II.

11.22 h: Vedenie zámorskej NHL naďalej hľadá spôsoby, ako dohrať prerušenú sezónu. Profiliga je pozastavená pre pandémiu koronavírusu do odvolania, najčastejšie sa hovorí o jej pokračovaní bez divákov na neutrálnych štadiónoch. Zástupca komisára NHL Bill Daly však tento variant pripúšťa ako krajné riešenie.

"Povedal by som, že hrať bez divákov na neutrálnych územiach je jedna z možností. Berieme to do úvahy a diskutujeme. Ale táto perspektíva nie je najvhodnejšia. Naším cieľom je pripraviť sa na vývoj situácie. Chceme, aby liga dokázala čo najrýchlejšie reagovať na akékoľvek zmeny a ísť ďalej.

Je však príliš skoro na to, aby sme povedali, akým spôsobom. Zvažujeme niekoľko možností dokončenia základnej časti sezóny a začiatku play off. Potom by mala nasledovať prestávka a začne sa nová sezóna. Máme čas sa pripraviť, chceme pokračovať v sezóne. Je skvelé, že hokejisti nás v tomto ohľade plne podporujú. Pri komunikácii so zástupcami odborov som nepočul, že by niektorý z hráčov chcel sezónu ukončiť, pokiaľ nám to úrady neprikážu. Pokračujeme naďalej v práci," citoval Dalyho web profiligy.

V USA evidovali v sobotu dopoludnia SELČ 503.177 prípadov ochorenia COVID-19 a 18.761 úmrtí. V Kanade hlásili 22.148 nakazených a 569 obetí.

08.50 h: Prípravný futbalový Medzinárodný pohár majstrov v USA sa počas leta neuskutoční. Podujatie, ktoré vzniklo v roku 2013, zrušili pre dôsledky pandémie koronavírusu. Okrem cestovných reštrikcií a ďalších opatrení, stále nie je jasné, či a kedy sa dohrajú európske súťaže vrátane Ligy majstrov a Európskej ligy. Prípravný turnaj sa v zámorí tešil popularite a pravidelne sa na ňom zúčastňovali popredné európske kluby.

08.27 h: Kapitán futbalistov Manchestru United Harry Maguire využil prestávku Premier League na pomoc ľuďom. Počas pandémie koronavírusu roznáša v rodnom meste Mosborough potraviny starším občanom. Dvadsaťsedemročný najdrahší obranca sveta spoločne s otcom každodenne distribuuje jedlo z miestneho obchodíku.

08.21 h: Taliansky minister športu Vincenzo Spadafora verí, že účastníci futbalovej Serie A by mohli začať s tréningami 4. mája. Podľa jeho slov požiadal tamojšiu futbalovú federáciu o vypracovanie protokolu na zabezpečenie bezpečnosti hráčov.

Šírenie koronavírusu v Taliansku klesá, v piatok zaznamenali 3951 prípadov a 570 úmrtí. Napriek tomu vláda predĺžila opatrenia do 3. mája. Celkovo evidujú v krajine takmer 148-tisíc chorých na COVID-19, 18.849 ľudí infekcii podľahlo.

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus