Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kruté priznanie Tysona. Po odhryznutí z ucha chcel ďalšiemu súperovi zlomiť ruku

V ringu sa menil na zviera. Aj po rokoch je pohľad na jeho boxerské zanietenie zážitkom. Legendárny šampión šampión ťažkej váhy Mike Tyson sa okrem neho preslávil aj poriadne štipľavým jazykom a úprimnosťou vo vyjadreniach.

01.04.2020 09:51
debata

V roku 1999 sa Železný Mike vrátil do akcie po vyše ročnom treste. Pykal za pamätný škandál, keď v odvetnom zápase odhryzol Evanderovi Holyfieldovi kúsok z ucha. Diskvalifikovali ho a prišiel o licenciu. Po dištanci sa chystal na ďalší súboj.

Podarí sa mu zvrátiť pád kariéry? pýtali sa fanúšikovia i médiá. Svet bol zvedavý, či mu v Las Vegas vyjde comeback podobne ako po návrate z väzenia v roku 1995.

Čelil Juhoafričanovi Francoisovi Bothovi a už v prvom kole sa postaral o rozruch. Tyson držal súperovu ruku v zovretí ako bulteriér a odmietol mu ju pustiť.

„Mike ma chytil za ruku a chcel mi ju zlomiť. Vykrútil mi ju,“ hovoril po zápase Botha pre New York Times. Keď novinári požiadali o reakciu Tysona, chladnokrvne odpovedal: „Má pravdu.“

Rozhodca Richard Steele dôrazne upozornil, že duel nechce ukončiť diskvalifikáciou. Emotívny zápas pokračoval, Tyson sa však trápil. Napokon ho podržala jeho silná zbraň. V piatom kole poslal súpera k zemi presným direktom pravačkou. Priznal, že išlo o jedno z jeho najnudnejších víťazstiev.

„Som v trochu v rozpakoch. Chcel som zažiariť. Vyžiada si to čas. Ani Rím nebol postavený za deň, musím za zlepšiť. Čaká ma dlhá cesta,“ povedal pre Washington Post.

Zároveň však podotkol, že triumfom si bol istý: „Vedel som, že ho sknokautujem. Bolo to len otázkou času.“

Zaujímavosťou je, že súboj sa odohral v rovnakej aréne, v ktorej uhryzol pred 18 mesiacmi Holyfielda.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Mike Tyson #Francois Botha