Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Zomrel bývalý šéf Olympique Marseille. Prestávka v NHL bude dlhšia

Sledujte aktuálne informácie na tému koronavírus a šport.

31.03.2020 06:00 , aktualizované: 23:45
Pape Diouf Foto: ,
Bývalý prezident Marseille Pape Diouf (vpravo) s trénerom úradujúcich majstrov sveta Didierom Deschampsom.
debata

23.43 h: Starosta Toronta John Tory zakázal všetky veľké podujatia v meste až do 30. júna. Dôvodom je rýchlo sa šíriaci koronavírus.

V Toronte sídlia úradujúci šampióni basketbalovej NBA Raptors, opatrenie by mohlo zasiahnuť aj do účinkovania hokejistov Toronta Maple Leafs v NHL a futbalového klubu Toronto FC v profesionálnej MLS. Všetky zámorské súťaže sú momentálne pozastavené.

„Nebolo ľahké urobiť toto rozhodnutie, ale je nutné na ochranu verejnosti a záchranu životov,“ uviedol Tory. Podľa agentúry SID evidovali v utorok v Toronte takmer 800 prípadov ochorenia COVID-19, osem ľudí tam novému koronavírusu podľahlo.

23.17 h: Na následky infekcie novým koronavírusom zomrel vo veku 68 rokov bývalý prezident francúzskeho futbalového klubu Olympique Marseille Pape Diouf. Jeho rodina to potvrdila pre agentúru AFP.

V Senegale žijúceho Dioufa museli po prepuknutí ochorenia COVID-19 hospitalizovať v nemocnici v Dakare a v utorok ho plánovali lietadlom previezť do Francúzska. Jeho stav sa ale rýchlo zhoršil a zomrel ešte pred odletom z krajiny. Na čele Olympique Marseille stál v rokoch 2005 až 2009.

21.09 h: Vedenie zámorskej hokejovej NHL v utorok predĺžilo termín pre hráčov v domácej karanténe až do 15. apríla. Doteraz platil do 4. apríla. Je to signál, že profiliga počíta s dlhšou prestávkou pre pandémiu koronavíusu.

Zástupca komisára NHL Bill Daly o tom informoval agentúru AP elektronickou poštou. Súťaž prerušili 12. marca až do odvolania. Do konca základnej časti súťaže zostáva odohrať 189 zápasov. Dlhodobá časť sa mala skončiť 5. apríla, o dva dni neskôr mali odštartovať vyraďovacie súboje.

V zámorí stoja aj basketbalová NBA, futbalová MLS, štart sezóny v bejzbalovej MLB mal byť 26. marca, ale presunuli ho o dva týždne.

20.36 h: Holandská futbalová Eredivision sa nerozbehne skôr ako 1. júna pre pandémiu koronavírusu. V utorok večer to potvrdil holandský premiér Mark Rutte.

V krajine zatiaľ platí zákaz konania verejných podujatí do 28. apríla. Na zoznam väčších podujatí, ktoré podliehajú schváleniu aj po tomto termíne, ale patria aj futbalové zápasy. Očakáva sa, že ak aj Holandský futbalový zväz (KNVB) rozhodne o dohraní ôsmich zostávajúcich kôl základnej časti, hrať sa budú bez divákov. Ako informovala agentúra SID, verdikt by mal padnúť v stredu.

20.30 h: Bývalý tenista a kapitán daviscupového tímu USA Patrick McEnroe mal pozitívny test na nový koronavírus. Vo videu na sociálnej sieti informoval, že sa momentálne cíti dobre. Pred desiatimi dňami sa u neho objavili mierne príznaky ochorenia, preto sa nechal testovať s pozitívnym výsledkom. „Dobrá správa je, že sa cítim fajn a symptómy ustúpili. Naozaj sa cítim stopercentne,“ odkázal mladší brat sedemnásobného grandslamového šampióna Johna McEnroea.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Update. #stayhome #stayhealthy #feelinggood

Príspevok, ktorý zdieľa Patrick McEnroe (@patrick.mcenroe),

Päťdesiattriročný Patrick McEnroe žije v štáte New York. Počas aktívnej kariéry sa presadil najmä vo štvorhre, získal v nej 16 turnajových titulov a v roku 1989 triumfoval v debli na Roland Garros. Vo dvojhre si pripísal jeden titul na okruhu ATP. V roku 2007 priviedol ako kapitán Američanov k triumfu v Davisovom pohári. V súčasnosti pôsobí ako tenisový expert pre televíziu ESPN.

V americkom štáte New York zomrelo v dôsledku ochorenia COVID-19 už 1550 ľudí. Celkovo tak v Spojených štátoch v utorok presiahol počet úmrtí ľudí infikovaných koronavírusom SARS-CoV-2 číslo 3400.

19.35 h: Inter Miláno je druhým klubom talianskej futbalovej Serie A, ktorý súhlasil so znížením platov hráčov v dôsledku pandémie koronavírusu. V Interi pôsobí aj najlepší slovenský futbalista za rok 2019, obranca Milan Škriniar.

Podľa informácií talianskych médií sa kapitán mužstva a slovinský reprezentačný brankár Samir Handanovič s vedením dohodol na tom, že platy budú znížené najmenej do konca júna. Každý hráč si dohodne zníženie individuálne. Redukcia financií sa bude týkať aj trénera Antonia Conteho.

Už v sobotu k podobnému kroku siahol majstrovský Juventus Turín. Od marca do júna by tak mala „stará dáma“ ušetriť až 90 miliónov eur. Informovala agentúra SID. V Taliansku je vyše 105.000 nakazených a k utorku zaznamenali v krajine vyše 12.000 úmrtí.

19.05 h: Čínska vláda v utorok nariadila, aby všetky veľké športové aktivity v krajine zostali pozastavené. Dôvodom je pretrvávajúca pandémia koronavírusu, hoci sa situácia v prvom svetovom ohnisku nákazy pomaly stabilizuje.

Vedenie čínskeho basketbalu dúfalo, že bude môcť rozbehnúť ligové súťaže už uprostred apríla. Nedostalo však od vlády povolenie. Čínske orgány nešpecifikovali termín, v ktorom by sa mohli opäť začať športové podujatia. Tamojšia basketbalová asociácia zastavila elitnú mužskú súťaž už 24. januára. Podľa informácií agentúry AP uvažuje vedenie súťaže nad návrhom, že všetkých 20 klubov sústredí do jedného alebo dvoch miest a odohrá zvyšok sezóny bez divákov.

V Číne zaznamenali k utorku vyše 82.000 nakazených a vyše 3300 úmrtí. Počet smrteľných obetí SARS-CoV-2 sa podľa údajov „Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE“ celosvetovo zvýšil na vyše 40.000, v 179 krajinách/re­giónoch sveta ho diagnostikovali u vyše 820.000 osôb.

17.25 h: Vedenie českého hokejového klubu Bílí Tygři Liberec sa dohodlo s hráčmi, realizačným tímom i ďalšími zamestnancami na znížení platov. Reagovalo tak na ekonomické problémy spojené s pandémiou koronavírusu a po predčasnom ukončení sezóny 2019/20.

Ako informuje portál idnes.cz, u niektorých hráčov držiteľa Prezidentského pohára za víťazstvo v základnej časti ide až o viac než 50% miezd. „Hokej, ako taký, sa zastavil zo dňa na deň a mnohé plánované príjmy si môžeme škrtnúť. Zásadnú pomoc, čo sa týka náhrady škôd, nemôžeme čakať od nikoho. Preto sme sa dohodli na tom, že príde k platovým úpravám. Každý musel urobiť nejaké ústupky. Chcel by som sa všetkým zúčastneným za priebeh rokovania poďakovať, pretože veľa hráčov a trénerov muselo zásadne ustúpiť zo svojich štandardov,“ uviedol prezident klubu Petr Syrovátko.

Hráčom krátili platy percentuálne podľa výšky kontraktov. Z hokejistov sa na rokovaniach zúčastnili kapitán Petr Jelínek a obaja asistenti Ladislav Šmíd a Michal Birner. „Je jasné, že musia prísť nevyhnutné opatrenia, aby náš klub mohol v najbližších mesiacoch fungovať ďalej,“ uviedli hráči vo vyhlásení. Rovnaké opatrenia vstúpili v platnosť aj na farme Liberca v Benátkách nad Jizerou.

Ako informuje idnes.cz, z extraligových klubov sa pred Libercom k podobnému kroku odhodlala iba Kometa Brno.

15.17 h: Maďarská plavkyňa Boglárka Kapásová v utorok oznámila, že mala pozitívny test na nový koronavírus. Bronzová medailistka z OH 2016 na 800 m voľný spôsob uviedla na svojom instagramovom profile, že sa musela podrobiť testovaniu, keď sa chcela vrátiť do tréningového procesu. Prvý test bol negatívny, no druhý odhalil, že sa nakazila koronavírusom. Teraz ju čaká dvojtýždňová domáca karanténa.

„Zatiaľ nemám žiadne príznaky a preto je dôležité, aby ste vedeli, že aj keď sa cítite zdraví, môžete šíriť vírus,“ uviedla. Dvadsaťšesťročná Kapásová má okrem bronzu z OH na konte aj zlato z MS 2019 na 200 m motýlik a sedem najcennejších kovov z európskych šampionátov.

V Maďarsku evidovali v utorok popoludní 492 prípadov ochorenia COVID-19 a 16 mŕtvych.

14.45 h: Nemecká futbalová Bundesliga i druhá najvyššia súťaž sa nebudú hrať minimálne do 30. apríla pre padnémiu nového koronavírusu. V utorok o tom rozhodlo vedenie súťaží – Nemecká futbalová liga (DFL).

Tento verdikt prezídia DFL sa očakával. Od 12. marca sa nehralo, 16. marca vedenie súťaží rozhodlo o prerušení do 2. apríla. Rokovanie DFL sa prvýkrát v histórii konalo cez videokonferenciu a všetkých 36 prezidentov klubov jednomyseľne tento krok odobrilo. Informovala agentúra SID.

Bundesliga bola posledná z piatich elitných futbalových líg v Európe, ktorá pristúpila k prerušeniu sezóny. Pozitívny test na nový koronavírus mali hráč Paderbornu Luca Kilian a traja futbalisti z druhej ligy.

V Nemecku evidovali v utorok popoludní viac ako 67-tisíc prípadov ochorenia COVID-19 a 682 mŕtvych.

14.40 h: Anglický futbalový klub Tottenham Hotspur poslal vyše 550 zamestnancov na nútenú dovolenku, alebo im skrátil pracovný úväzok. Klub je s obratom 520 miliónov eur ôsmy najbohatší na svete.

„Kohúti“ sú po Newcastli United druhým tímom Premier League, ktorý sa rozhodol pre takéto opatrenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu. Podľa agentúry SID, ktorá citovala prezidenta Tottenhamu Daniela Levyho, bol krok nevyhnutný „na ochranu pracovných miest“. Britská vláda medzitým prijala záchranný balíček. V prípade skráteného pracovného času alebo povinnej dovolenky vyplatí 80% mzdy až do výšky 2500 libier (2824 eur) po dobu troch mesiacov, spätne od 1. marca. V prípade Spurs by sa toto opatrenie malo vzťahovať na apríl a máj.

Vo Veľkej Británii evidovali v utorok popoludní vyše 22.000 prípadov ochorenia COVID-19, viac ako 1400 ľudí chorobe podľahlo.

14.15 h: Roger Federer túži v roku 2020 získať svoj deviaty triumf vo Wimledone a celkovo 21. grandslamový v kariére, ale pandémia koronavírusu mu zrejme tento sen zhatí. Švajčiarsky tenista by mal od 29. júna až 12. júla štartovať na druhom grandslame sezóny, ale turnaj sa s najväčšou pravdepodobnosťou neuskutoční.

Agentúra SID v utorok uviedla, že legendárne podujatie na tráve All England klubu zrejme tento rok nebude. „Všetko nasvedčuje tomu, že sa turnaj neodohrá,“ citovala agentúra švajčiarsky rozhlas. Odvolala sa aj na informácie stanice BBC, ktorá taktiež uviedla, že za momentálnych podmienok sa turnaj „uskutoční len ťažko“. Organizátori by mali definitívne rozhodnúť v stredu. Ak sa turnaj naozaj konať nebude, stane sa tak po prvý raz od jeho založenia v roku 1877.

V hre nie je údajne ani náhradný termín, pretože trávnaté povrchy v londýnskom areáli to nedovoľujú. Od 31. augusta do 13. septembra by sa navyše mal začať turnaj US Open a od 20. septembra do 4. októbra ja na programe preložený antukový Grand Slam Roland Garros.

Švajčiarsky tenista, ktorý bude mať v lete 39 rokov, si tak na svoj 21. titul bude musieť zrejme počkať. Podľa anglických médií organizátori Wimbledonu nemusia mať hlavu v smútku pre finančné straty, pretože sa proti následkom pandémie včas poistili.

12.50 h: Všade vo svete prichádza k odkladu a rušeniu podujatí, organizátori väčšinou pozastavili predaj vstupeniek pre fanúšikov či hútajú nad tým, ako im refundovať náklady spojené s už kúpenými lístkami. Opačnú stratégiu zvolili organizátori mužského tenisového turnaja ATP vo švajčiarskom Bazileji, teda v rodisku Rogera Federera.

Priaznivci si už od štvrtka budú môcť kúpiť vstupenky na podujatie, ktorého termín je 26. október až 1. november 2020. „Ak by pokračovala kríza spôsobená koronavírusom a turnaj by sa nemohol uskutočniť, peniaze budú v plnej výške vrátené,“ informovali organizátori. Aktuálne je tenisové dianie pozastavené minimálne do júna.

Turnaj v Bazileji je veľmi populárny, keďže pravidelne na ňom štartuje aj spomenutý Roger Federer. Ten spolu so slovenskou manželkou Mirkou venovali 1 milión švajčiarskych frankov, teda približne necelých 950-tisíc eur, na pomoc rodinám v núdzi pri boji s pandémiou koronavírusu.

Federer je desaťnásobný šampión na tomto podujatí. Ešte v roku 1999 ho ovládol niekdajší slovenský tenista Karol Kučera.

Zaujímavosťou je, že Federer ešte ako malý chlapec pred svojou úžasnou kariérou na turnaji dvakrát participoval aj ako podávač loptičiek. Aktuálne sa zotavuje z operácie ľavého kolena, ktorú podstúpil vo februári.

12.29 h: Obrovské hodiny pred tokijskou železničnou stanicou na chvíľu zastali, ale už znova spustili odpočítavanie do začiatku olympijských hier. Kým tohtoročný pokus o organizáciu hier v Japonsku vzhľadom na celosvetovú pandémiu koronavírusu nebolo možné dotiahnuť do konca, zainteresovaní veria, že na druhýkrát to už vyjde.

Olympijské hry v Tokiu sa budú konať v termíne 23. júla – 8. augusta 2021 a na displeji hodín sa krátko po ich opätovnom spustení ukázalo, že do ich začiatku chýba 479 dní.

10.56 h: Už aj ruská Kontinentálna hokejová liga (KHL) má pozitívny test na koronavírus. Ochorenie COVID-19 však nepotvrdili u žiadneho z hráčov. Nakazil sa ním známy kanadský tréner Mike Pelino, ktorý v sezóne 2019/2020 viedol hráčov Lokomotivu Jaroslavľ.

Šesťdesiatročný kouč pôsobí v KHL už od leta 2013. Najprv viedol Metallurg Magnitogorsk, potom Avangard Omsk a zatiaľ naposledy spomenutý Lokomotiv Jaroslavľ. Pelino sa do rodnej Kanady vrátil 13. marca po vypadnutí jeho zverencov v 1. kole play-off KHL s Jokeritom Helsinki. Ochorenie lekári potvrdili aj u jeho manželky Kimberley.

„Cítime sa dobre a dúfam, že to najhoršie už máme za sebou a skoro sa zotavíme,“ uviedol Pelino. Ruský Lokomotiv vyjadril rodine svojho kormidelníka podporu. „Aktuálne je kouč Michael doma a dostáva potrebnú lekársku pomoc. Sme v kontakte aj s jeho agentom, aby sme sa informovali o situácii. V týchto ťažkých dňoch celej Mikovej rodine vyjadrujeme veľkú podporu,“ informoval klub.

Kontinentálnu hokejovú ligu sa rozhodli najprv prerušiť tesne pred štartom 2. kola bojov o Gagarinov pohár a po vynútenej pauze prišiel aj verdikt v podobe úplného zrušenia sezóny bez vyhlásenia šampióna.

10.30 h: Dvojica futbalistov Eintrachtu Frankfurt ako i dvaja zamestnanci nemeckého klubu, ktorí mali pozitívny test na nový koronavírus, robia pri liečbe progres. Uviedol to športový riaditeľ bundesligistu Fredi Bobic.

„Sú na tom skutočne dobre, veľmi rýchlo si prešli tým najhorším. Jeden zo štvorice nemá už žiadne symptómy,“ povedal pre portál hessenschau.de Bobic, podľa ktorého by zastavená najvyššia nemecká súťaž mohla v máji alebo júni znovu pokračovať. „To je náš deklarovaný cieľ,“ vyhlásil.

Vedenie Eintrachtu nezverejnilo mená nakazených hráčov. Už po prvom prípade urobili celému mužstvu testy, podrobili sa im aj členovia realizačného tímu a viacerí zamestnanci klubu. Po vyhodnotení všetkých 60 testov potvrdili nákazu u dvoch pracovníkov klubu.

V Nemecku evidovali v utorok ráno vyše 66.000 prípadov ochorenia COVID-19, 645 ľudí zomrelo.

10.15 h: Májový polmaratón v Košiciach sa nebude môcť uskutočniť v pôvodne plánovanom termíne. Organizátori ho odložili o rok vzhľadom na pandémiu nového koronavírusu. Košice Peace Half Marathon 2020 sa mal konať 16. mája.

„Vzhľadom na celkovú situáciu spôsobenú šírením nákazy Covid-19 sme nútení všetky prípravy v tomto momente pozastaviť a plne rešpektovať úradné nariadenia smerujúce k ochrane zdravia nás všetkých. Projekt májového polmaratónu MMM tak napriek veľmi vrelému prijatiu a výborným odozvám nebude možné realizovať v pôvodne plánovanom termíne,“ uviedli organizátori v tlačovej správe.

Ich pozornosť sa teraz bude sústrediť na októbrový Medzinárodný maratón mieru, preto nehľadali nový jesenný termín pre Košice Peace Half Marathon. Jeho obnovenú premiéru v tejto podobe, ako aj pokračovanie tradície 16 ročníkov Polmaratónu Košice – Seňa, tak presúvajú na 15. máj 2021.

Účastníci, ktoré už zaplatili štartový poplatok, môžu usporiadateľom oznámiť, či si ho želajú presunúť na rok 2021, alebo vrátiť na svoj bankový účet. Organizátori zdôrazňujú, že príprava a plánovaný termín Medzinárodného maratónu mieru (4. októbra 2020 v Košiciach) zostávajú v platnosti.

09.52 h: Mužský tenisový turnaj Bratislava Open sa v roku 2020 neuskutoční. Dôvodom je pandémia koronavírusu. Podujatie zo série ATP Challenger Tour sa vlani konalo v Bratislave v júnovom termíne (17.- 23. 6.) s dotáciou 69 280 eur a jeho víťazom vo dvojhre sa stal slovenský daviscupový reprezentant Norbert Gombos.

"Situácia v našej krajine s pandémiou COVID-19 je vážna. Našou prvoradou úlohou je zvládnuť túto situáciu čo najlepšie a pokúsiť sa neochorieť. Aj keď organizácia ATP pre riadenie tenisového okruhu ešte termín pre zrušenie podujatí po 7. júni 2020 nevyhlásila, rozhodol som sa challengerové podujatie Bratislava Open 2020 zrušiť.

V tejto dobe, keď bojujeme s touto chorobou nielen my u nás, ale bojuje sa skoro na celom svete, si organizovanie takéhoto športového podujatia nedokážem predstaviť," uviedol technický riaditeľ turnaja Branislav Stankovič na facebookovej prezentácii podujatia.

Bývalý daviscupový reprezentant prosí fanúšikov o pochopenie. „O to viac sa teším na ročník 2021, keď vás budem môcť opäť pozvať na svetový tenis na antukové mužské podujatie Bratislava Open 2021,“ zakončil Stankovič.

Najväčší antukový turnaj na Slovensku sa počas sedemnástich rokov organizoval v troch rôznych častiach Slovenska. Prvých 12 ročníkov sa uskutočnilo v Košiciach, ďalšie štyri v Poprade a zatiaľ posledný vlani v Bratislave. Organizátori pôvodne plánovali zostať pod Tatrami a posunúť ho do Tatranskej Lomnice. Ich zámer sa však nezrealizoval, a tak sa turnaj sťahoval do hlavného mesta.

09.05 h: Národné tenisové centrum Billie Jean Kingovej v New Yorku budú dočasne využívať na pomoc počas pandémie nového koronavírusu. V dejisku grandslamového turnaja US Open vznikne od utorka 350 dočasných nemocničných lôžok a budú sa v ňom pripravovať balíčky potravín.

V štáte New York, ktorý je ohniskom nákazy v USA, chcú mať úradníci k dispozícii 87.000 postelí, aby zvládli situáciu s pandémiou. Hovorca Americkej tenisovej asociácie Chris Widmaier uviedol, že na kurte Louisa Armstronga, ktorý je druhý najväčší v celom areáli, budú denne pripravovať 25.000 jedál pre pacientov, pracovníkov, dobrovoľníkov a školákov.

08.45 h: Prezident Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) René Fasel vyjadril spokojnosť s odložením OH v Tokiu o jeden rok. Švajčiarsky funkcionár, ktorý je aj členom Medzinárodného olympijského výboru (MOV), pôvodne bol za odklad OH 2020 na jeseň tohto roka.

„Zmenil som názor. Myslím si že odloženie na rok 2021 je lepšie riešenie, pretože naozaj nevieme, ako sa situácia bude v septembri vyvíjať. Nie všetci športovci budú mať možnosť trénovať v normálnych podmienkach. Odložiť hry na september – to by bolo veľmi skoro, pretože skutočne nevieme, či sa neobjaví nejaké nové ohnisko nákazy,“ citovala Fasela agentúra TASS. MOV v pondelok uviedol, že OH v Tokiu sa budú konať od 23. júla do 8. augusta 2021.

Na celom svete evidovali v utorok ráno viac ako 786-tisíc ľudí s ochorením COVID-19, podľahlo mu vyše 37.800 osôb.

08.27 h: Americká ragbyová federácia USA Rugby, ktorej finančné problémy prehĺbila pandémia nového koronavírusu, je v likvidácii. Federácia v pondelok na svojej webovej stránke oznámila, že využila štatút spoločnosti v likvidácii, ktorý jej umožňuje reorganizovať a reštrukturalizovať dlhy. „Finančné výzvy, ktorým sme čelili, boli ešte zvýraznené ekonomickým dopadom pandémie koronavírusu,“ píše sa vo vyhlásení USA Rugby.

V USA evidovali v utorok ráno vyše 164.000 prípadov ochorenia COVID-19, čo je najviac vo svete. Viac ako 3100 ľudí chorobe podľahlo.

07.05 h: Trénera futbalistov Galatasarayu Istanbul Fatiha Terima po týždennej hospitalizácii prepustili z nemocnice. Z ochorenia COVID-19 sa bude ďalej liečiť v domácej karanténe.

Šesťdesiatšesťročný kouč, ktorý v minulosti viedol AC Miláno či tureckú reprezentáciu, oznámil pozitívny test pred týždňom. Najvyššiu tureckú futbalovú súťaž rovnako ako ďalšie európske ligy prerušili pre pandémiu nového koronavírusu.

Galatasaray už predtým informoval, že koronavírusom sa nakazil aj viceprezident klubu Abdürrahim Albayrak. V nemocnici stále zostáva bývalý brankár tureckej reprezentácie Recber Rüstü, ktorý mal takisto pozitívny test. Podľa médií ho museli po hospitalizácii napojiť na dýchací prístroj, je v kritickom stave.

V Turecku evidovali v utorok ráno celkovo 10.827 prípadov ochorenia COVID-19, 168 ľudí mu podľahlo.

06.17 h: Únia talianskych futbalistov (AIC) a kluby Serie A odložili pondelkové rozhovory, v rámci ktorých mali hovoriť o znížení platov hráčov a budúcnosti sezóny prerušenej z dôvodu pandémie nového koronavírusu. Podľa agentúry DPA predošlé zdĺhavé rokovania viedli k presunutiu ďalších rozhovorov.

Podľa únie Talianska futbalová federácia (FIGC), ligoví predstavitelia a medzinárodné inštitúcie budú pokračovať v diskusii, ako a kde nájsť v najbližších týždňoch finančné zdroje na podporu hráčov. „Samozrejme, silnejú obavy, že sa ligy skončia. Preto musíme čeliť problému ukončenia sezóny, čo sa dotkne športových výsledkov i zmlúv hráčov,“ uviedol prezident AIC Damiano Tommasi.

Taliansky minister športu Vincenzo Spadafora sa nedávno vyslovil, že navrhne predĺženie celoštátneho zákazu športových akcií do konca apríla. Najvyššia futbalová súťaž Serie A a ďalšie podujatia sú momentálne pozastavené do 3. apríla, ale podľa Spadaforu je pri súčasnom stave koronavírusovej krízy tento termín „reštartu“ nereálny.

V Serii A sa nehrá od 9. marca, pozitívny test na koronavírus malo minimálne pätnásť futbalistov najvyššej súťaže. Celkovo v Taliansku evidovali k utorku ránu vyše 101.000 prípadov ochorenia COVID-19 a 11.591 obetí.

debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus