Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovensko má prvého športovca s koronavírusom

Najskôr Turecko, potom Chorvátsko a teraz už aj Slovensko. Hoci Medzinárodný olympijský výbor odmieta akúkoľvek zodpovednosť, európska kvalifikácia boxerov sa stala jedným zo zdrojov nákazy koronavírusom.

30.03.2020 13:05 , aktualizované: 16:32
akadémia Tomi Kid Kovács Foto: ,
Tomáš Kovács so svojimi úspešnými zverencami Andrejom Csemezom (vľavo) a Viliamom Tankóom.
debata (12)

Podujatie sa uskutočnilo v Londýne v polovici marca za účasti 600 osôb zo 45 krajín.

K šiestim nakazeným účastníkom turnaja, na ktorom sa bojovalo o olympijské miestenky do Tokia, sa v pondelok pridal Andrej Csemez. Slovenský pästiar mal pozitívny test, informáciu potvrdil národný zväz.

„Andrej nemá žiadne vážne zdravotné problémy. Akurát pociťoval stratu chuti a čuchu, čo je tiež jeden z príznakov ochorenia. Momentálne sa už aj tieto príznaky zlepšili,“ informovala Slovenská boxerská federácia (SBF) na sociálnej sieti.

Csemez bol doteraz v karanténe s ďalším boxerom Viliamom Tankóom a ich trénerom a zároveň prezidentom SBF Tomášom Kovácsom. Hoci Tankó a Kovács mali negatívne testy, v karanténe zostanú ďalších štrnásť dní.

„Ostatní členovia výpravy, ktorí boli každý vo svojej individuálnej karanténe mimo rodiny, sa cítia dobre a nemajú žiadne príznaky. Napriek tomu absolvujú v utorok kontrolné testy. Návrat k rodinám bude nasledovať až v prípade negatívnych výsledkov,“ znie stanovisko SBF.

Londýnsky turnaj odštartoval 14. marca a to aj napriek tomu, že deň predtým britská vláda rozhodla o prerušení hlavných športových podujatí, vrátane futbalovej Premier League.

„Európska kvalifikácia sa vôbec nemala začať. Výpravy boli zavreté v malých hoteloch. Športovci a tréneri sa stretávali v jedálňach, v telocvični, na vážení či na lekárskych prehliadkach. Prebehlo množstvo kontaktu, čo bol sám o sebe veľký risk. Nefungovali žiadne bezpečnostné opatrenia,“ povedal pre Pravdu šéf SBF Kovács.

Podujatie, ktoré sa uskutočnilo aj za účasti divákov, predčasne ukončili po troch dňoch. MOV tvrdí, že neexistuje dôkaz, že by sa boxeri nakazili práve v Londýne.

© Autorské práva vyhradené

12 debata chyba
Viac na túto tému: #box #Tomáš Kovács #Viliam Tankó #Andrej Csemez #koronavírus