Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda EURO 2024 EURO 2024 Výsledky výsledky

Ako udrieť, ak vám vaša stará nadáva, radil boxer. Vzali mu licenciu

Britský profesionálny boxer Billy Joe Saunders sa ospravedlnil za video, v ktorom radí mužom, ako udrieť svoje partnerky v prípade búrlivejšej výmeny názorov počas koronavírusovej krízy.

29.03.2020 12:07 , aktualizované: 31.03.2020 15:28
Billy Joe Saunders Foto: ,
Billy Joe Saunders (vpravo) na archívnej snímke.
debata

Na záberoch predvádza na boxovacom vreci rany, akým spôsobom trafiť bradu a potom „to dokončiť“. Video vyvolalo ostrý odpor na sociálnych sieťach.

„Nikdy by som nepodporoval ľudí k domácemu násiliu. Pokiaľ by som videl muža, že sa dotkol ženy, sám by som ho rozobral na súčiastky. Ospravedlňujem sa, ak som urazil nejakú ženu,“ napísal 30-ročný Brit na twitteri. Na zázname však hovorí, ako reagovať, keď „vám vaša stará nadáva a vmetá vám jed do tváre“.

Šampión organizácie WBO v superstrednej hmotnostnej kategórii minulý týždeň spôsobil, že jeho trénera Bena Davisona a držiteľa titulov WBA a IBF v ľahkej welterovej váhe Josha Taylora vyviedli z lietadla. Do leteckej spoločnosti Delta Airlines zavolal, že dvojica môže byť nakazená novým koronavírusom.

Saunders si zavaril aj v roku 2018, keď spoločne s kamarátom zastavil auto pri žene a ponúkol jej drogy v hodnote 150 libier, ak splní jeho sexuálne prianie. Potom ju vyzval, aby náhodného okoloidúceho obvinila z pedofílie a udrela ho.

Saunders s kamarátom po incidente za búrlivého smiechu odišli preč. Neskôr sa na twitteri ospravedlnil a prípadom sa zaoberali Britský boxerský kontrolný výbor (BBBofC) aj polícia.

Vzali mu licenciu

BBBofC si posvietila na správanie zatiaľ nezdolaného pästiara a vzala mu licenciu. Saundersovi nepomohlo ani gesto, keď sa rozhodol darovať časť zárobku z nasledujúceho zápasu obetiam domáceho týrania.

Saunders mal 2. mája boxovať so šampiónom Canelom Álvarezom. Po zadržaní licencie je otázne, či sa zápas uskutoční.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Billy Joe Saunders