Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prostoreký Tyson. Spomínal, ako po marihuane dobil ‚Poliaka na steroidoch‘

Bývalý šampión ťažkej váhy v boxe Mike Tyson sa netají pozitívnym vzťahom k marihuane. Je vlastníkom farmy v Kalifornii, na ktorej ju pestuje (na lekárske účely). Päťdesiattriročný slávny pästiar vlani vo svojom programe s názvom Hotboxin' with Mike Tyson uviedol, že na svoju záľubu mesačne minie až 40-tisíc dolárov.

16.03.2020 23:54
debata
Mike Tyson. Foto: SITA/AP, John Locher
Mike Tyson Mike Tyson.

Po užití drogy dokonca vstúpil aj do profesionálneho ringu. Stalo sa to v októbri 2000, keď v Michigane zdolal Poliaka Andrewa Golotu v druhom kole technickým k. o. Súperovi zlomil lícnu kosť, privodil mu otras mozgu i zranenie krku.

„Po fajčení marihuany som vtedy boxoval prvý a poslednýkrát. Neovplyvnilo ma to. Ovplyvnilo to Golotu,“ povedal Tyson pre The Dan Patrik Show. Podľa Sportbible.com tým potvrdil dokonalé nastavenie mysle pred každým zápasom.

Rodák z Varšavy mal výraznú výškovú výhodu, no Tyson mu svojou surovou silou s rýchlym útokom nedal šancu. Golota odmietol nastúpiť do tretieho kola, čo znamenalo triumf Železného Mika. Aspoň na niekoľko dní… Verdikt totiž dodatočne zmenili na „no contest“ (bez výsledku), keďže Tysonovi našli v moči marihuanu.

„Musel som za to zaplatiť pár stoviek. Aj tak by som mal dostať medailu za to, že som v takom stave zlomil čeľusť obrovskému steroidovému Poliakovi,“ reagoval svojský Tyson. Pozrite si video z duelu.

debata chyba
Viac na túto tému: #marihuana #Mike Tyson