Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tankó nezískal miestenku do Tokia. Boje o olympiádu prerušili

Slovenský boxer Viliam Tankó nezískal miestenku na tohtoročné olympijské hry v japonskom Tokiu. Dvadsaťštyriročný reprezentant súťažiaci v hmotnostnej kategórii do 57 kg v osemfinále európskej časti kvalifikácie o postup na OH nestačil na Rusa Alberta Batyrgazijeva a podľahol mu na body.

16.03.2020 21:17
Viliam Tankó Foto: ,
Viliam Tankó (vľavo).
debata

Tankó držal krok so súperom iba v úvode stretnutia, ale potom nestačil na jeho presnejšie údery a s turnajom sa rozlúčil.

Podujatie v Londýne bude od utorka na neurčito prerušené. Medzinárodný olympijský výbor (MOV) bol nútený pozastaviť súťaže, ktoré mali trvať až do 24. marca, pre zdravotné hrozby a cestovné obmedzenia spojené so šírením koronavírusu.

Nepomohlo ani to, že boxeri súperili pred prázdnym hľadiskom. Cieľom MOV je rozdeliť olympijské miestenky v boxe najneskôr v priebehu mája alebo júna, v ideálnom prípade priamo v ringu. Bližšie informácie však poskytne neskôr vzhľadom na nestabilnú situáciu.

V rámci pondelňajšieho popoludňajšieho programu sa darilo Andrejovi Csemezovi v kategórii do 75 kg, ktorý triumfoval nad Poliakom Ryszardom Lewickim 5:0 na body a vybojoval si postup do osemfinále. V ňom by si mal v budúcnosti zmerať sily so Španielom Miguelom Cuadradom Entrenom.

Súťažného vystúpenia v Londýne sa zatiaľ nedočká Jessica Triebeľová. V hmotnostnej kategórii do 60 kg mala v utorok popoludní nastúpiť proti Talianke Rebecce Nicoliovej.

Šancu postúpiť na OH už dávnejšie stratili Michal Takács a Dávid Michálek. Prvý menovaný podľahol v kategórii do 63 kg Moldavčanovi Alexandruovi Parasčivovi, v kategórii do 91 kg Michálek nestačil na Poliaka Mateusza Masternaka. Ešte pred začiatkom podujatia sa Matúš Strnisko rozhodol opustiť dejisko a odcestovať domov z preventívnych dôvodov.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #Viliam Tankó #Tokio 2020