Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Korona zastavila šport. Slovenských boxerov však nie

V súvislosti so šíriacim sa koronavírusom sa naprieč celou Európou aj v iných končinách sveta rušia organizátori aj strešné športové federácie mnohé podujatia.

14.03.2020 08:00
akadémia Tomi Kid Kovács Foto: ,
Tomáš Kovács so svojimi úspešnými zverencami Andrejom Csemezom (vľavo) a Viliamom Tankóom.
debata

Kvalifikačný turnaj v anglickom Londýne určený pre boxerov v Európe však stále nezrušili a na boj o olympijské miestenky do Tokia 2020 sa priamo v dejisku pripravujú aj Slováci.

„Obavy okolo koronavírusu neutíchajú, každopádne MOV zatiaľ k zrušeniu nepristúpil. Britská vláda však uvažuje o zrušení všetkých športových akcií, nakoľko sa koronavírus preukázal už aj vo futbalových kluboch Chelsea a Arsenal. Naša výprava je nemilo prekvapená z nulových opatrení v mieste konania, kde sa nachádza približne 600 osôb zo 45 krajín Európy. Blízkemu kontaktu v malých priestoroch (jedáleň, tréningová miestnosť, výťahy, chodby) sa jednoducho zabrániť nedá,“ referuje oficiálny profil Slovenskej boxerskej federácie (SBF) na facebooku.

Napriek všetkému opustil dejisko podujatia z preventívnych dôvodov jeden z reprezentan­tov SR.

„Náš reprezentant Matúš Strnisko sa rozhodol na základe týchto skutočností na vlastnú zodpovednosť vrátiť domov (do karantény) a do turnaja tak nezasiahne. Ostatní členovia výpravy ostávajú v dejisku, dnes je na programe technický míting a žrebovanie. Pokiaľ turnaj riadne odštartuje sobotňajšími zápasmi, zostáva len dúfať, že sa aj riadne dokončí, nakoľko finále je na programe až 24. marca.“

„V každom prípade našu výpravu čaká po návrate karanténa, ktorá samozrejme naruší aj tréningový proces smerom k ďalšej kvalifikácii, ktorá je však momentálne otázna ako aj celá olympiáda. Tak o to viac držme našim boxerom päste, aby sa im darilo teraz v Londýne a najmä nech sa celá výprava vráti domov zdravá!“ referuje SBF

O olympijskú miestenku by v Londýne mali bojovať Jessica Triebeľová, Viliam Tankó, Michal Takács, Andrej Csemez a Dávid Michálek.

debata chyba
Viac na túto tému: #box #koronavírus