Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Taliansky reprezentant sa nakazil, do karantény by mal ísť aj Škriniar

Taliansky futbalista Daniele Rugani mal pozitívny test na koronavírus. Je to prvý prípad v najvyššej talianskej súťaži a keďže jeho klub Juventus Turín je účastník play off európskej Ligy majstrov, je to zrejme definitívna rana tejto prestížnej súťaži v prebiehajúcej sezóne.

12.03.2020 06:37
Daniele Rugani Foto: ,
Daniele Rugani (vpravo) v drese Juventusu.
debata

Juventus je navyše vedúci tím najvyššej domácej súťaže a bojuje o deviaty majstrovský titul v rade.

U obrancu „starej dámy“ sa symptómy ochorenia COVID-19 neprejavili, informoval taliansky klub a následne aj svetové agentúry. Prvý hráč Serie A s touto diagnózou hral naposledy 22. februára, ale túto nedeľu sedel s ostatnými náhradníkmi na lavičke v šlágri kola proti Interu Miláno. Za hostí hral celý zápas slovenský reprezentačný obranca Milan Škriniar. Rugani bol aj na lavičke v prvom osemfinálovom zápase LM v Lyone v stredu 26. februára.

Momentka z víkendu. Šláger medzi Juventusom a... Foto: SITA/AP, Marco Alpozzi
Juventus, Inter Momentka z víkendu. Šláger medzi Juventusom a Interom sa hral bez divákov.

Dvadsaťšesťročný Rugani je aj vôbec prvý známy prípad infikovaného futbalistu z top líg Európy, navyše je aj reprezentant, za Taliansko nastúpil v 7 zápasoch. Klub vydal informáciu, že Ruganiho izolovali a aj „všetkých, ktorí s ním boli v kontakte“. Zrejme sa to však netýka portugalskej superstar Cristiana Ronalda, kanonier Juvetusu sa údajne naďalej zdržuje v vlasti pri chorej matke.

Na tieto správy v priebehu noci na štvrtok reagovalo už aj vedenie Interu Miláno. Klub vydal vyhlásenie, že s okamžitou platnosťou „pozastavuje všetky súťažné aktivity a vykonáva všetky patričné kroky“.

Podľa AP to znamená karanténu všetkých hráčov a realizačného tímu. Inter mal vo štvrtok hrať osemfinálový zápas Európskej ligy proti Getafe, ale španielsky klub odmietol pricestovať do európskeho ohniska nákazy a tak UEFA tento zápas predbežne odložila.

debata chyba
Viac na túto tému: #Daniele Rugani