Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

ONLINE: Klasika Miláno - San Remo sa neuskutoční, zápas PSG odložili

Šíriaci sa koronavírus zrušil alebo obmedzil program viacerých športových podujatí. Sledujte aktuálne informácie v súvislosti s opatreniami, ku ktorým pristupujú organizátori z dôvodu ochrany zdravia športovcov a divákov.

06.03.2020 11:05 , aktualizované: 23:26
Tokio, lezecká stena Foto: ,
V Tokiu testovali lezecké steny v tieni šíriaceho sa vírusu.
debata

23.14 h: Sobotný zápas 28. kola francúzskej futbalovej ligy medzi Racingom Štrasburg a Parížom St. Germain (17.30) odložili. Je to prvý duel v Ligue 1, ktorý museli presunúť pre šíriacu sa nákazu. Nový termín stretnutia nie je zatiaľ známy.

Hráči PSG tak prišli o generálku na stredajší odvetný osemfinálový súboj Ligy majstrov proti Borussii Dortmund. Úradujúci francúzsky majster prehral v prvom stretnutí na nemeckej pôde 1:2.

21.58 h: Majstrovstvá sveta v letoch na lyžiach v slovinskej Planici sa uskutočnia v plánovanom termíne 17. – 22. marca.

„Slovinsko neschválilo žiadne cestovné obmedzenia, takže konaniu podujatia nič nebráni. Organizátori v Planici už majú pripravených množstvo ochranných opatrení, ktoré minimalizujú riziko,“ uviedla FIS v oficiálnom vyhlásení.

18.16 h: Medzinárodná lyžiarska federácia (FIS) zrušila finále alpského Svetového pohára, ktoré sa malo v talianskej Cortine d'Ampezzo uskutočniť od 16. do 22. marca.

16.33 h: Majstrovstvá sveta v polmaratóne sa v pôvodnom termíne 29. marca v poľskom meste Gdynia neuskutočnia. Svetová atletika podujatie preložila na 17. októbra.

„Aktuálna medzinárodná situácia mohla toto podujatie vážne ohroziť, pretože mnohé krajiny v súčasnosti obmedzujú medzištátne cestovanie, zavádzajú karantény a radia občanom, aby sa vyhli hromadným zhromaždeniam,“ zverejnila Svetová atletika.

13.10 h: Koronavírus zmenil plán aj slovenským hádzanárom. Ako informoval ich tréner Peter Kukučka, počas asociačného termínu od 13. do 19. apríla si nezahrajú s Kórejskou republikou, namiesto toho by mali by si mali zmerať sily s Maďarmi.

12.53 h: Talianski organizátori sa po štvrtkovom odložení víkendovej cyklistickej klasiky Strade Bianche rozhodli odložiť či zrušiť aj ďalšie podujatia – etapové preteky Tirreno-Adriatico (11. – 17. 3.), Okolo Sicílie (1. – 4. 4.) a klasiku Miláno – San Remo (21. 3.). Kým v prípade podujatia Tirreno-Adriatico ide o odloženia na neurčito, pri ďalších dvoch o zrušenie pre rok 2020.

Na väčšine týchto podujatí v Taliansku pôvodne plánoval štartovať aj Slovák Peter Sagan z tímu Bora-Hansgrohe či ďalší poprední pretekári.

11.05 h: Slávnostnú ceremóniu pri prevzatí olympijského ohňa na japonskom území zredukujú. Pochodeň sa na ázijský kontinent dostane z Grécka 20. marca. Prezident organizačného výboru OH Joširo Mori v tejto súvislosti zároveň oznámil, že rušia plánovanú cestu 140 detí do Grécka, kde mali 19. marca oheň vyprevadiť na jeho ceste do Japonska.

Oheň pre OH 2020 v Tokiu zapália 12. marca v antickej Olympii. Šesťsto bežcov s pochodňou navštívi v Grécku 37 miest a 15 archeologických nálezísk. V Japonsku ju potom privítajú na leteckej základni v Mijagi. Štafeta po japonskom území odštartuje 26. marca v prefektúre Fukušima a vyvrcholí 24. júla na Národnom štadióne v Tokiu.

10.14 h: Organizátori Veľkej ceny Bahrajnu F1 rozhodli dočasne pozastaviť predaj vstupeniek. Situáciu monitorujú a ak to okolnosti dovolia, ďalšie lístky ponúknu do predaja v neskoršom termíne.

VC Bahrajnu je na programe 22. marca, iba týždeň po ouvertúre seriálu v austrálskom Melbourne. Hovorca okruhu v Sachíre odmietol uviesť, koľko vstupeniek sa zatiaľ na podujatie predalo. Organizátori sú ale údajne pripravení aj vrátiť peniaze za vstupenky v prípade, že sa z bezpečnostných dôvodov bude musieť znížiť počet fanúšikov v hľadisku.

8.51 h: Koronavírus robí naďalej vrásky aj organizátorom olympijských hier v Tokiu. V piatok sa im ale napriek výrazným obmedzeniam podarilo uskutočniť testovacie preteky v športovom lezení. Aj tie ale mali prísne pravidlá – žiadni diváci, žiadni špičkoví športovci. Lezecké steny v dejisku hier si preto vyskúšali iba amatérski účastníci.

V Japonsku odložili aj štart najvyššej futbalovej súťaže minimálne do 18. marca, predsezónne bejzbalové duely sa hrajú bez divákov a aj zápasy populárneho suma prebiehajú v prázdnych arénach. V krajine sú zavreté aj školy.

Amatérski účastníci na testovacích pretekoch v... Foto: TASR/AP, Eugene Hoshiko
Olympiáda, lezenie Amatérski účastníci na testovacích pretekoch v športovom lezení počas príprav na olympijské hry v Tokiu.

8.45 h: Organizátori marcového turnaja kategórie ATP Challenger Tour v Madride oznámili, že spomenuté podujatie sa neuskutoční. Dani De la Nava, ktorý riadi turnaje tejto kategórie, povedal, že tento problém nemožno vyriešiť za tri týždne, teda do času, kedy sa mal turnaj začať. Ohrozené sú aj ďalšie tri aprílové challengerové turnaje na území Španielska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Paríž St. Germain #Miláno - San Remo #koronavírus