Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Okázalý oblek, burcujúca hudba? Z Tysona šiel strach aj pri nástupe v tichu

Aj bez okázalých prejavov dokázal legendárny boxer Mike Tyson vytvoriť okolo seba auru, z ktorej mrazilo. Video nástupu jedného z najobávanejších a najničivejších pästiarov na duel sa objavilo na twitterovej stránke British Boxing.

06.03.2020 07:39
debata
Mike Tyson (vpravo). Foto: SITA/AP, Sadayuki Mikami
Mike Tyson, James Douglas Mike Tyson (vpravo).

Tyson nepotreboval žiadny kostým či plášť ani burcujúci hudobný sprievod. Krátko pred súbojom prejavoval minimum emócií. Napriek tomu vytvoril „auru hrozby“, píše spomínaný zdroj.

Jednoduchý štýl príchodu Američana do ringu ocenil aj tréner Joe Delguyd. Podľa neho bolo zreteľné, že sa viac sústreďuje na boj, keď sa nevenuje žiadnym rozptýleniam.

„Ísť do vojny nie je ako mieriť na párty alebo zatancovať si. Netrápia vás pesničky či kostýmy. Jednoducho tam chcete ísť bojovať,“ napísal.

Nie je náhoda, že fanúšikovia sa vrátili k videám nástupov Železného Mika. Poslali ním veľavravný odkaz Deontayovi Wilderovi, ktorý minulý mesiac podľahol v súboji organizácie WBC v superťažkej hmotnostnej kategórii Tysonovi Furymu technickým knokautom v siedmom kole.

Američan tvrdil, že pod prehru sa podpísal extravagantný kostým, ktorý mal pri nástupe. Kvôli nemu mal tuhé a na súboj nepripravené nohy. Oblek údajne vážil až 18 kg. Priaznivci označili jeho slová za najhoršiu výhovorku v histórii boxu a odporučili mu inšpirovať sa Tysonom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mike Tyson #Deontay Wilder