Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sagan má problém. Taliani asi zrušia všetky preteky, aj legendárnu klasiku

Talianska vláda zakázala v stredu účasť fanúšikov na všetkých športových podujatiach v krajine. Opatrenie zatiaľ platí do 3. apríla a súvisí so šírením nového koronavírusu. Informovali o tom agentúra AP a portál Sky Sports.

04.03.2020 21:22 , aktualizované: 22:54
Peter Sagan Foto: ,
Peter Sagan.
debata (2)

Taliansko je najviac postihnutá európska krajina, zaznamenala vyše 100 úmrtí a viac než 3000 nakazených. Vláda zareagovala v stredu večer dekrétom, ktorým rozšírila doterajšie obmedzenia.

Podľa AP sa počas nastávajúceho víkendu odohrá za zatvorenými dverami kompletný program najvyššej futbalovej súťaže, no vedenie Serie A to zatiaľ nepotvrdilo. Pred najnovším nariadením odložilo obe odvety semifinále Coppa Italia medzi Juventusom Turín a AC Miláno, ako aj medzi SSC Neapol a Interom Miláno, kde pôsobia tiež slovenskí reprezentanti Stanislav Lobotka (Neapol) a Milan Škriniar (Inter).

Minulý týždeň odložili šesť ligových zápasov vrátane prestížneho duelu Juventus – Inter, odohrali sa štyri.

V prípade konanie bude bez divákov aj finále Svetového pohára v alpskom lyžovaní, ktoré je v Cortine d'Ampezzo naplánované od 16. do 22. marca. Či sa uskutoční, rozhodne Rada Medzinárodnej lyžiarskej federácie (FIS) v piatok o 17.00 h.

Na stanovisko čaká aj slovenská reprezentantka Petra Vlhová, ktorá je v hre o glóbusy za celkové poradie, hodnotenie slalomu, obrovského slalomu aj paralelných súťaží. Najbližšie podujatie žien je na programe od 12. do 14. marca vo švédskom Are, kde sa pôjdu záverečný paralelný slalom ročníka i obe technické disciplíny.

Na čele celkového poradia SP figuruje Talianka Federica Brignoneová s náskokom 153 bodov pred obhajkyňou veľkého glóbusu Mikaelou Shiffrinovou z USA, ktorá prerušila sezónu po úmrtí otca. Vlhová na tretej priečke zaostáva za líderkou o 189 bodov, je však na čele hodnotenia slalomu aj paralelných súťaží. V klasifikácii obrovského slalomu jej patrí druhá pozícia s odstupom 74 bodov na Brignoneovú.

Portál cyclingnews informuje, že pre neúčasť divákov sa zrejme neuskutočnia preteky Strade Bianche, Tirreno-Adriatico ani Miláno-San Remo.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #koronavírus