Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sabbatini sa v Palm Beach v poslednom kole výrazne prepadol

Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini siahal na turnaji The Honda Classic vo floridskom Palm Beach Gardens, ktorý je súčasťou PGA Tour, na najlepšie umiestnenie v aktuálnom kalendárnom roku. Po troch kolách figuroval na vynikajúcej ôsmej priečke, ale pozíciu v elitnej desiatke si neudržal a klesol až na konečné delené 35. miesto.

02.03.2020 09:05
Rory Sabbatini Foto: ,
Rory Sabbatini.
debata

Rodák z juhoafrického Durbanu vstupoval do záverečného nedeľňajšieho kola podujatia s dotáciou 7 miliónov amerických dolárov s ambíciou udržať sa v popredí poradia. V nedeľu však predviedol najhorší výkon na turnaji.

Na posledných 18 jamiek potreboval až 74 úderov, čo znamenalo štyri rany nad par ihriska. V celkovom poradí preto klesol o 27 pozícií a s bilanciou +3 obsadil 35. miesto. Z prvenstva sa radoval Kórejčan Im Sung-jae s výsledkom –6.

Štyridsaťtriročný Sabbatini v úvode roka 2020 hľadá optimálnu formu. Jeho najlepším výsledkom zatiaľ zostáva 21. miesto z januárového Sony Open na Havaji. Ešte v polovici decembra však triumfoval na turnaji dvojíc QBE Shootout po boku Američana Kevina Twaya.

Na podujatí s celkovou dotáciou 3,5 milióna amerických dolárov zvíťazili s bilanciou 31 úderov pod par ihriska. Sabbatini sa stal vtedy vôbec prvým hráčom so slovenským občianstvom, ktorý ovládol jeden z turnajov pod hlavičkou PGA Tour. V minulosti si pripísal ešte vo farbách rodnej krajiny šesť turnajových prvenstiev na tejto úrovni.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rory Sabbatini #PGA Tour #Palm Beach